Huawei: Clientii sunt cei care PLATESC INTERZICEREA Companiei

Huawei are sever limitata capacitatea de a-si vinde produsele in unele tari europene, dar tot clientii sunt cei care platesc pentru aceste interdictii.

clienti Huawei platesc

Huawei a rasuflat oarecum usurata zilele trecute dupa ce Marea Britanie si Uniunea Europeana au anuntat masuri extrem de similare in ceea ce o priveste, adica o limitare severa a rolului sau in retelele 5G, dar nu o interzicere. Atat Marea Britanie, cat si Uniunea Europeana, au decis ca Huawei sa poata vinde echipamente 5G catre operatorii de telecomunicatii, dar ele sa fie folosite in zonele cele mai putin importante ale retelelor, in cantitati mici, si nu in preajma unor obiective importante.

Huawei a fost sustinuta in diverse tari de catre marile grupuri de telecomunicatii care si-au construit retelele in baza echipamentelor sale ieftine, insa deciziile luate acum le cam afecteaza afacerile. In Marea Britanie unii operatori au inceput deja sa anunte ca limitarile impuse Huawei ii vor costa sute de milioane de lire anual, iar din Europa vom auzi anunturi similare de la marii operatori de telecomunicatii, ceea ce desigur ca era de asteptat.

Huawei: Clientii sunt cei care PLATESC INTERZICEREA Companiei

Huawei ramane cu o capacitate limitata de a functiona in Europa, operatorii raman cu costuri mai mari, iar in final clientii sunt cei care vor plati pentru siguranta nationala a tarii, de 2 ori. O data prin taxele si impozitele pe care le platesc deja la stat, si a doua oara printr-o crestere a preturilor serviciilor de telecomunicatii, care cu siguranta vor veni, dar Huawei nu prea are cum sa controleze asta din cauza limitarilor care sunt impuse de catre guverne.

Huawei a ajuns in aceasta situatie din cauza presupuselor relatii cu guvernul Chinez, serviciile de informatii de acolo, etc, dar si a legislatiei tarii, care obliga companiile sa furnizeze date catre autoritati, la cerere, discretionar. Indiferent care e situatia in China, tot noi, ca si clienti, vom plati pentru faptul ca retelele de telefonie mobila vor fi mai sigure, iar Huawei nu prea mai are ce sa faca in momentul de fata decat sa se concentreze pe pietele in care e acceptata.

Huawei a spus tot timpul ca nu a avut vreo legatura cu guvernul de la Beijing, cu serviciile de informatii de acolo, dar felul in care statul chinez tot lucreaza in apararea si sustinerea ei arata o cu totul alta realitate.