Windows 10: SURPRIZA MARE, ce a Anuntat Compania Microsoft

Windows 10 are parte de un anunt surpriza de la compania Microsoft, iata ce au dezvaluit americanii cu privire la sistemul lor de operare popular.

Windows 10 vanzari

Windows 10 a surprins pe toata lumea, inclusiv pe cei de la Microsoft, iar compania americana a facut anuntul oficial zilele trecute, aratand ca situatia nu e chiar asa cum credea foarte multa lume. Mai exact, Windows 10 a generat vanzari peste asteptarile celor de la Microsoft, sau ale analistilor, ceea ce arata ca eliminarea suportului pentru Windows 7 a cam fortat lumea sa faca upgrade la versiunea cea mai recenta, chiar daca asta presupune unele costuri.

Windows 10 a inregistrat o crestere de 27% a vanzarilor catre producatorii de calculatoare, laptop-uri, etc, iar in cazul clientilor obisnuiti vanzarile au inregistrat o crestere de 4% in T4 2019, adica 1 octombrie – 31 decembrie 2019. Cresterea in vanzari pe care Windows 10 a inregistrat-o sistemul de operare i-a surprins chiar si pe cei de la Microsoft, care au dus totusi o campanie foarte serioasa de convingere a oamenilor sa-l cumpere si sa renunte la Windows 7.

Windows 10: SURPRIZA MARE, ce a Anuntat Compania Microsoft

Windows 10 are aceasta crestere atribuita de catre compania Microsoft unui numar de 2 factori, primul avand legatura cu o crestere a productiei de PC-uri si laptop-uri in urma rezolvarii unor probleme cu stocurile de procesoare Intel. Pe de alta parte, cei de la Microsoft spun deasemenea ca numarul mare de oameni care a renuntat la Windows 7 in favoarea Windows 10 a generat deasemenea o crestere a numarului de vanzari, acestia cumparand si calculatoare mai noi.

Windows 10 a contribuit la cresterea incasarilor pe care compania Microsoft a inregistrat-o in T4 2019 comparativ cu T4 2018, si e foarte usor de inteles de ce in perioada urmatoare lucrurile vor evolua intr-un sens similar pentru companie. Cei de la Microsoft se asteapta ca Windows 10 sa inregistreze deasemenea vanzari foarte bune pe masura ce oamenii vor renunta la vechiul sistem de operare in favoarea celui nou pentru a beneficia de actualizari.

Windows 10 ar trebui sa genereze cresterea cea mai mare in vanzari in T1 2020, iar asta pentru ca e improbabil ca trend-ul sa se mentina si in urmatoarele trimestre fiscale, deci e de asteptat ca atunci lucrurile sa se schimbe.