Android: Decizia RADICALA a Facebook UIMESTE Intreaga Lume

Android este cel mai mare sistem de operare pentru mobile, dar Facebook a luat o decizie radicala care a uimit intreaga lume, iata ce a decis compania.

Android facebook

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane mobile si tablete, nimeni nu poate contrazice acest lucru, iar compania Facebook are numeroase aplicatii dezvoltate pentru el, si profita din plin de ceea ce ofera. In ciuda faptului ca Android este atat de popular si de versatil, cei de la Facebook nu doresc sa implementeze sistemul de operare al Google in viitoare produse noi, ci vor sa dezvolte un sistem de operare competitor pentru ele.

Android este folosit acum in unele dintre produsele pe care le-au lansat cei de la Facebook pentru clienti din intreaga lume, insa compania vrea un alt sistem de operare care sa n-o faca dependenta de Google. Pentru a fi sigur ca face un sistem de operare cel putin la fel de bun ca Android, cei de la Facebook l-au angaat pe unul dintre oamenii care a supravegheat dezvoltarea Windows NT, deci are baze solide pentru noul sau proiect major.

Android: Decizia RADICALA a Facebook UIMESTE Intreaga Lume

Android nu va fi usor de inlocuit de Facebook, iar asta pentru ca are functii dezvoltate in decursul a ani si ani de zile, deci planul companiei americane este unul de foarte lunga durata, ceea ce ii cam complica viata. Eye OS este denumirea sistemului de operare pe care Facebook ar vrea sa il foloseasca in locul Android in viitoarele sale produse, ea sperand ca il va putea personaliza pentru platformele d socializare dupa propriile nevoi de crestere in viitor.

„Vrem să ne asigurăm că generația următoare are spațiu pentru noi. Nu credem că putem avea încredere pe piață sau în concurenți pentru a ne asigura că este cazul. Și așa o vom face singuri.”

Android nu prea este potrivit pentru castile pentru realitate virtuala, unul dintre domeniile in care Facebook investeste extrem de mult, chiar daca deocamdata o face fara prea mult succes. Chiar si cei de la Google lasa Android cu ceea ce are acum si investesc in alte sisteme de operare pentru realitatea virtuala, deci ambele companii par sa gandeasca la fel din acest punct de vedere, dar asta e normal, pentru ca acest sistem a fost creat pentru cu totul altceva.

Android a avut de-a lungul timpului foarte multe sisteme competitoare create de catre diverse companii, insa niciunul n-a avut succes, iar pana acum doar iOS a reusit sa tina pasul cu el.