Facebook: Mesajul IMPORTANT cu Privire la Coronavirus

Facebook Coronavirus

Facebook a anuntat o decizie extrem de interesanta, avand in vedere felul in care compania s-a comportat in ultimii ani, si felul in care a decis sa continue sa faca asta in ceea ce priveste alegerile din SUA.

Facebook a decis ca in cazul Coronavirus nu va mai dormi si va incepe sa stearga din reteaua de socializare orice fel de informatii false cu privire la virusul care se raspandeste cu repeziciune in intreaga lume acum, iar acelasi lucru e valabil pentru Instagram.

Facebook este plina de fake news in legatura cu Coronavirus, diversi idioti promovand continut fals pentru a crea panica in randul oamenilor, iar compania spune ca nu va tolera asta, nici macar in reclame.

Facebook a anuntat ca va sterge orice fel de fake news din platforma, fie ca e vorba despre siple postari, sau partajari de articole care contin teorii conspirationiste, sau alte informatii mincinoase, care au fost declarate ca fiind incorecte de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, sau autoritati din diverse state.

“Astăzi, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat coronavirusul ca o urgență de sănătate publică, de îngrijorare internațională. Întrucât comunitatea globală de sănătate publică lucrează pentru a păstra oamenii în siguranță, Facebook își susține activitatea în mai multe moduri, mai ales prin efortul de a limita răspândirea dezinformării și a conținutului dăunător despre virus și conectarea oamenilor la informații utile.”

Facebook este surprinzator de implicata in aceasta situatie, dupa ce pana acum a permis publicarea de minciuni de la toti politicienii lumii, si a permis promovare alor in retea, dar in cazul Coronavirus lucrurile sunt diferite.

Facebook nu e singura companie care face asta, Twitter luand o decizie similara, la fel ca YouTube, in timp ce Google a anuntat ca va incepe sa afiseze recomandari pentru protejarea sanatatii cand oamenii cauta informatii despre Coronavirus.