Huawei: Anuntul ce-i INGRIJOREAZA pe Clientii cu Telefoane

Huawei a facut anunturi contradictorii si confuze in legatura cu telefoanele sale zilele trecute, iar asta ii ingrijoreaza pe clientii din toata lumea.

Huawei ingrijorare

Huawei a fost zilele trecute intr-o situatie destul de neobisnuita dupa ce unul dintre managerii sai a confirmat in repetate randuri, catre presa uluita, faptul ca a sa companie vrea sa renunte la Google Mobile Services in Android. Acum Huawei nu poate folosi aceasta suita, deci nu poate implementa serviciile si aplicatiile oficiale de la Google, dar managerul a spus ca a sa companie nu va dori sa faca acest lucru nici daca sanctiunile care au fost impuse de catre SUA ar fi ridicate.

Huawei a negat rapid afirmatiile managerului sau, spunand ca prima sa optiune ramane in continuare Android, impreuna cu serviciile si aplicatiile Google, dar realitatea este una complet diferita. Daca managerul Huawei a afirmat ca nu exista dorinta companiei de a mai fi dependenta de Google si a reimplementa Google Mobile Services nici daca ar avea acces, e clar ca in interiorul companiei se discuta acest lucru, probabil un nivel destul de inalt.

Huawei: Anuntul ce-i INGRIJOREAZA pe Clientii cu Telefoane

Huawei a trecut printr-o situatie similara acum cateva luni cand spunea ca nu va scoate aplicatiile si serviciile Google din telefoanele sale, desi avea aceleasi sanctiuni ca acum, pentru ca apoi sa faca fix asta. Atunci diversi manageri spuneau ca asta se va intampla, insa de la nivel central venea informatia contrara, pentru ca intr-un final Huawei sa faca fix ceea ce spuneau managerii sai, deci era clar ca lucrurile erau stabilite, dar se dorea ascunderea adevarului de public.

Huawei trece cel mai probabil printr-o situatie similara si acum, cand in interior se discuta despre reducerea dependentei de Google si trecerea la Hongme OS, plus Huawei Mobile Services. Asta ar presupune renuntarea la Google Mobile Services, si apoi la Android in toate telefoanele noi, Huawei avand apoi libertatea de a isi vinde telefoanele oriunde si oricum, fara frica faptului ca la un moment dat ar putea avea produsele interzise de vreun stat.

Huawei nu vrea sa spuna public prea multe pentru ca inca spera ca SUA ii va ridica sanctiunile impuse acum cateva luni, dar clientii actuali ar trebui sa stie ca in viitor ar putea ramane fara Google Play Store si aplicatiile Google, lucru care se intampla deja cu seria Mate 30.