Guvernul Romaniei: Masura FARA PRECEDENT pentru Tara Noastra

Guvernul Romaniei are dezvaluita o masura fara precedent pe care ar pregati-o pentru impunere in Romania, iata ce plan incredibil a fost dat publicitatii.

Guvernul Romaniei inmatriculari

Guvernul Romaniei detaliaza astazi o masura fara prcedent pe care o ia in calcul pentru adoptare in tara noastra, si vorbim despre ceva ce era asteptat de unii, dar abia peste cativa ani de zile. Mai exact, un document pentru o hotarare de guvern descrie un plan al Guvernul Romaniei de a interzice in tara noastra inmatricularea masinilor a caror norma de poluare este mai mica decat euro 5, ceea ce ar fi o lovitura pentru extrem de multa lume, daca s-ar aplica.

Guvernul Romaniei ar pregati practic o masura care in Romania ar genera foarte multa nemultumire in Romania, avand in vedere ca vasta majoritate a populatiei nu-si permite sa-si cumpere masini scumpe. Euro 5 nu este o norma tocmai noua, dar foarte putine masini vechi si ieftine functioneaza in baza ei, astfel ca Guvernul Romaniei ar restrange extrem de mult capacitatea multor cetateni de a-si cumpara un automobil pentru utilizare in viata de zi cu zi.

Guvernul Romaniei: Masura FARA PRECEDENT pentru Tara Noastra

Guvernul Romaniei mentioneaza in documentul hotararii inclusiv faptul ca in Bucuresti urmeaza sa fie interzis accesul in tot orasul, sau doar centru, pentru masinile cu motoare Euro 3 si Euro 4, deci interzicerea inmatricularii totale luata in calcul. Daca Guvernul Romaniei ar lua o asemenea decizie, ar forta o modernizare a parcului auto din Romania, sa ar mai reduce inmatricularile de masini vechi aduse din diverse colturi ale Europei, traficul putand fi deasemenea imbunatatit.

“Aceste două măsuri principale privind eficiența energetică în sectorul transporturilor aduc beneficii considerabile și dimensiunii Decarbonare – emisiile și absorbțiile GES. O reducere considerabilă a emisiilor GES se realizează prin dezvoltarea și promovarea metodelor alternative de mobilitate (mopede și biciclete, trotinete etc) și prin menținerea unui parc auto cu autovehicule moderne. Autovehiculele ar trebui să fie dotate cu motoare eficiente (încadrate în norma de poluare Euro 6) sau vehicule cu propulsie hibridă sau electrică. Suplimentar, interzicerea înmatriculării autovehiculelor cu norme de poluare Euro 3 și Euro 4 va contribui la îmbunătățirea calității aerului.”

Guvernul Romaniei incearca mai mult ca sigura sa distraga atentia de la altceva, iar asta pentru ca o asemenea masura are sanse foarte mici de a fi aplicata in tara noastra, dar oride este posibil. Personal nu cred ca Guvernul Romaniei va lua o asemenea decizie, in special in an electoral, asta putand sitruge sansele PNL-ului de a mai avea suficient de multi reprezentanti in Parlamentul Romaniei pentru a-si sustine viitoarele initiative legislative.

Guvernul Romaniei are sanse la fel de mari de a aplica o asemenea decizie cum are Bucurestiul de a vedea impusa vinieta OXIGEN, Gabriela Firea dand deja semne ca ar vrea sa elimine aceasta regula care ar fi rezolvat multe probleme.