Android: Anunt IMPORTANT, ce a LANSAT Google pe Telefoane

Android are parte de un anunt extrem de important, compania Google lansand pentru toate telefoanele ceva de care trebuie sa stii chiar in acest moment.

Android patch februarie

Android are parte de un anunt foarte important astazi, compania Google lansnd ceva care este de o importanta majora pentru toate telefoanele care ruleaza acest sistem de operare in momentul de fata. Pentru ca suntem in luna februarie, cei de la Google au lansat un nou patch de securitate pentru Android, acesta fiind deja in distributie pe telefoanele Pixel, deoarece ele sunt singurele care il pot primi in mod direct cand este oferit de americani.

Android are in fiecare inceput de luna lansat cate un patch de securitate pentru toate telefoanele, dar desigur ca de fiecare data acesta ajunge tarziu pe alte modele decat cele Pixel. Acest lucru se datoreaza faptului ca fiecare producator de telefoane Android trebuie sa verifice acel patch pentru a-l modifica pentru a functiona cu propriile modele de telefoane, deci asta intarzie destul de mult distributia la scara larga pentru toti utilizatorii.

Android: Anunt IMPORTANT, ce a LANSAT Google pe Telefoane

Android are 13 probleme de securitate rezolvate de catre compania Google pentru toate telefoanele care ruleaza acest sistem de operare, lista fiind destul de mica in comparatie cu ceea ce este in mod obisnuit reparat. Pe de alta parte, printre problemele rezolvate se numara si unele care sunt critice pentru securitatea Android, astfel ca toti cei care ruleaza sistemul de operare ar trebui sa instaleze acest patch de indata ce este pus in distributie.

Android ar trebui sa aiba noul patch de securitate oferit pentru instalare in alte modele de telefoane Android, decat cele Pixel, undeva in cursul urmataorelor saptamani, putand dura totis si mai mult distributia sa. In functie de fiecare producator in parte, lansarea patch-ului cu actualizari de securitate pentru Android poate dura chiar si peste o luna, deci daca nu il vedeti foarte rapid, dati vina pe producatorul care v-a vandut telefonul respectiv.

Android va avea lansate si alte patch-uri de securitate in lunile urmatoare de catre cei de la Google, insa ce probleme de securitate vor fi efectiv rezolvate vom afla abia dupa ce va incepe distributia oficiala.