Dacia Logan: VIDEO, Masina ce a EXPLODAT intr-o Benzinarie

Dacia Logan implicata intr-o explozie intr-o benzinarie, o masina cu instalatie pe GPL fiind complet distrusa, iar acest clip video arata impactul incidentului.

Dacia Logan, cel mai popular model al producatorului din Romania, detinut de catre Renault, a fost in centrul unui incident socant care a avut loc in Rusia, si care ne arata cat de periculoase pot fi uneori si masinile. Acea Dacia Logan se afla la alimentat intr-o benzinarie care vinde GPL, deci vorbim despre o masina care a avut motorul modificat pentru a functiona pe GPL in loc de benzina, sau motorina, insa nu se stie daca aceasta e sursa exploziei.

Dacia Logan explodeaza intr-un mod spectaculos, fara a fi acoperita total de flacari, insa martorii incidentului spun ca o flacara s-ar fi aprins in zona rezervorului cand a inceput alimentarea acestuia. Flacara nu pare sa fie vizibila pe inregistrare, dar masina Dacia Logan explodeaza ca o cutie de carton, masina fiind distrusa in totalitate, ceea ce e de asteptat intr-o situatie de acest gen, dar partea buna este ca nu a avut loc un incendiu in benzinarie.

Dacia Logan: VIDEO, Masina ce a EXPLODAT intr-o Benzinarie

Dacia Logan cu instalatie pentru folosirea GPL nu ar trebui sa aiba probleme de acest gen, iar asta pentru ca instalatiile acestea sunt, de obicei, destul de sigure, insa iata ca nu intotdeauna se intampla asta. Marele noroc al soferului este ca acesta a plecat sa plateasca in loc sa stea langa Dacia Logan cand aceasta era alimentata, dar poate ca daca ar fi fost acolo ar fi reusit sa observe focul care a aparut in preajma rezervorului si l-ar fi putut opri.

Dacia Logan este o masina destul de simpla, iar din pacate a fost complet distrusa de explozia pe care o vedeti in clipul video de mai sus, insa cred ca orice masina ar fi avut aceeasi soarta dupa o explozie ca aceasta. In ciuda faptului ca aceasta Dacia Logan avea montata o instalatie pentru a folosi GPL, nu trebuie privite ca nesigure masinile de acest gen, pentru ca e posibil ca problema sa fi aparut din alte motive decat cele privind simpla folosire a sistemului.

Dacia Logan va fi lansata intr-o versiune cu motor pe GPL direct din fabrica, astfel ca n-ar trebui sa mai vedem situatii de acest gen in benzinarii, ceea ce desigur ca este o veste foarte buna.