FBI Continua RAZBOIUL Deschis Impotriva Companiei Apple

fbi razboi

FBI continua razboiul de la inceputul anului pe care l-a pornit impotriva companiei Apple, agentia federala americana plangandu-se ca nu poate debloca telefonul unui fost militar saudit care a ucis trei soldati intr-o baza militara din Florida.

FBI s-a plans ca Apple nu vrea sa deblocheze doua telefoane iPhone vechi pe care le avea in posesie in ancheta aflata in plin proces de desfasurare, implicandu-l inclusiv pe actualul presedinte Donald Trump in disputa.

FBI a reusit sa extraga unele date din telfeoanele iPhone, dar sub forma de backup-uri, cel mai probabil, iar problema cea mai mare a sa este ca nu poate decripta informatiile care sunt salvate in acestea de catre sistemul de operare.

FBI a folosit mai mult ca sigur una dintre variatele solutii de a sparge telefoanele iPhone 5S si iPhone 7 pe care le-a preluat de la soldatul saudit care si-a omorat colegii, dar decriptarea datelor e o cu totul alta problema pentru ei.

“FBI a reconstruit un iPhone aparținând trăgătorului din spatele atacului Stației Aeriene Navale din decembrie din Pensacola, Florida, dar încă nu poate accesa datele criptate de pe dispozitiv, a declarat miercuri directorul Christopher Wray.”

FBI nu poate decripta datele daca Apple nu are chile de securitate pentru a face acest lucru, iar in mod teoretic ele sunt stocate in chip-ul enclava din telefoane, cel care nu poate fi spart de nimeni pentru a prelua informatii din el.

FBI se chinuie sa convinga Apple sa-i decripteze informatiile, compania americana refuza sa faca asta si spune ca decriptarea ar putea reprezenta un risc pentru siguranta nationala a SUA, deci lucrurile nu sunt nici pe departe rezolvate.