Huawei: DEZASTRUL devine OFICIAL, cat de GRAVA e Situatia

Huawei vede dezastrul indeplinit saptamana aceasta, problemele foarte grave ale companiei devenind oficiale si din ce in ce mai serioase la inceput de 2020.

huawei grav

Huawei a avut saptamana trecuta parte de unele vesti bune care au adus multa bucurie, probabil, in cadrul companiei chinezesti, atat Marea Britanie, cat si Comisia Europeana, luand decizia de a nu interzice produsele companiei. Din pacate, saptamana aceasta vin si vestile foarte proaste, iar asta pentru ca Vodafone a decis sa elimine toate echipamentele Huawei din structurile cheie ale retelelor sale actuale, iar in cele 5G nu le va folosi in ele.

Huawei a avut parte de o lovitura si in Franta, acolo unde Orange a anuntat ca nu va folosi deloc echipamentele sale in retelele 5G, fara a elimina totusi vreun alt echipament actual pe care il foloseste. Huawei se pregateste mai mult ca sigur si pentru decizii similare in Germania, si alte tari europene, iar asta pentru ca recomandarile Comisiei Europene sunt de a tine echipamentele chinezilor departe de structurile cheie ale retelelor 5G pe care le vor lansa statele.

Huawei: DEZASTRUL devine OFICIAL, cat de GRAVA e Situatia

Huawei este, practic, lovita foarte dur de catre partenerii sai europeni, dar si de catre autoritatile din Europa, avand echipamentele interzise din structurile retelelor 5G care generau cei mai multi bani pentru ea. Problema cea mai mare este totusi ca parteneri ca Orange ar putea renunta complet la produsele sale de telecomunicatii, asa cum s-a intamplat in Franta, iar asta desi acolo nu s-a luat nicio decizie cu privire la companie, cel putin la nivel guvernamental.

Huawei ar trebui sa primeasca in curand si o lovitura grea de la Telekom, grupul german suspendand procedurile de achizitie pentru echipamentele pe care le va folosi in retelele 5G, dar e cam clar spre ce merg lucrurile. Huawei nu este interzisa in Europa asa cum a dorit SUA, dar nici nu isi poate desfasura activitatea asa cum a facut-o pana in prezent, deci s-a gasit totusi o solutie de compromis pentru a nu supara total nici SUA, insa nici China.

Huawei e prinsa la mijloc iar in toata aceasta situatie ramane si mai dependenta de subventiile guvernului chinez, care conform unora au ajutat-o pana acum sa isi vanda produsele mai ieftin decat concurenta.