WhatsApp: ATENTIE, Noua PROBLEMA GRAVA Anuntata in Februarie

WhatsApp are o noua problema grava dezvaluita la inceput de februarie, ea afectand sute de milioane de utilizatori din intreaga lume chiar acum.

WhatsApp platforma

WhatsApp incepe anul cu o noua problema foarte grava anuntata chiar saptamana aceasta, iar lucrurile nu stau tocmai chiar atat de bine pentru platforma companiei detinute de catre Facebook. Problema foarte grava despre care vorbim astazi are legatura cu versiunea pentru desktop a WhatsApp, adica acel website care permite folosirea platformei de mesagerie de pe orice fel de calculator, sau chiar tablete, ea fiind utilizata de multa lume.

WhatsApp are aceasta problema clasificata ca una critica de catre cel care a descoperit-o si dezvaluit-o, el afirmand ca prin intermediul sau poate accesa toate fisierele dintr-un calculator pe care il exploateaza prin platforma. Nu conteaza daca daca vorbim despre un Mac, sau despre un calculator cu sistem de operare Windows, iar asta pentru ca platforma WhatsApp are, sau cel putin avea, problema pentru ambele, deci utilizatorii erau in pericol indiferent de situatie.

WhatsApp: ATENTIE, Noua PROBLEMA GRAVA Anuntata in Februarie

WhatsApp sustine ca problema pe care un cercetator a prezentat-o acum nu e noua, si ca ea ar fi fost rezolvata inca din decembrie, dar daca era asa, atunci n-ar mai fi fost prezentata abia acum ca fiind una noua pentru platforma. Problema a fost, sau inca este, exploatata folosind cod JavaScript malitios, si e greu sa iti dai seama in cine ar trebui sa ai incredere, mai ales ca cei de la WhatsApp mai au obiceiul sa minta, invatand asta de la compania Facebook.

“Lucrăm în mod regulat cu cercetători de securitate de vârf pentru a rămâne în fața potențialelor amenințări pentru utilizatorii noștri. În acest caz, am rezolvat o problemă care, în teorie, ar putea avea un impact asupra utilizatorilor de iPhone care au făcut clic pe un link rău intenționat în timp ce foloseau WhatsApp pe desktopul lor. Eroarea a fost corectată prompt și a fost aplicată de la mijlocul lunii decembrie.”

WhatsApp nu e la prima problema de securitate foarte grava care afecteaza un numar foarte mare de utilizatori, in trecut platforma trecand prin situatii destul de similare, doar ca aplicatiile pentru telefoane erau cele afectate. Am vazut ca inclusiv telefonul CEO-ului Amazon a fost spart printr-o vulnerabilitate a WhatsApp, astfel ca simpla spargere a unor calculatoare obisnuite nu ar trebui sa fie o surpriza chiar atat de mare pentru cineva.

WhatsApp spune ca problema platformei sale a fost rezolvata, cercetatorul spune ca ea inca exista, astfel ca ramane doar sa va protejati cat se poate de bine pentru a nu fi afectati de aceasta problema serioasa.