Android: Huawei, OPPO, Xiaomi, Vivo Pregatesc o MARE Lovitura

Android va avea parte de o lovitura foarte dura din partea Huawei, OPPO, Xiaomi, Vivo, iata ce vor lansa in martie cei 4 producatori chinezi pentru telefoane.

Android concurenta

Android urmeaza sa aiba parte de o foarte mare schimbare foarte curand, iar asta pentru ca Huawei, OPPO, Xiaomi, Vivo si-au unit fortele impotriva celor de la Google pentru a crea o alternativa la Google Play Store. Totul vine in contextul in care Huawei este blocata de catre SUA de la a implementa aplicatiile si serviciile celor de la Google in telefoanele proprii, asa ca acum chinezii s-au unit toti impotriva americanilor, dar nu si a sistemului Android.

Android urmeaza sa aiba disponibil cate un magazin de aplicatii separat de la Huawei, OPPO, Xiaomi, Vivo, acesta urmand a fi integrat in telefoane imprena cu Google Play Store, acolo unde este posibil. Marea diferenta va sta in faptul ca toti cei care cumpara telefoanele chinezilor care ruleaza Android vor avea acces la aceleasi aplicatii in magazinele separate ale fiecarui producator, ei unindu-se pentru a le permite dezvoltatorilor sa-si incarce aplicatiile in toate magazinele simultan.

Android: Huawei, OPPO, Xiaomi, Vivo Pregatesc o MARE Lovitura

Android are succes multumita Google Play Store, insa Huawei, OPPO, Xiaomi, Vivo au facut o alianta numita Global Developer Service Alliance (GDSA) pentru a crea o platforma alternativa magazinului Google. Aceasta le va permite dezvoltatorilor sa incarce aplicatiile printr-un singur website si ele sa fie lansate simultan si in magazinele de aplicatii ale Huawei, OPPO, Xiaomi, Vivo, insa toate vor fi separate de Google Play Store in Android, si desigur foarte nesigure.

“Xiaomi, Huawei, Oppo și Vivo din China își unesc forțele pentru a crea o platformă pentru dezvoltatorii din China pentru a încărca aplicații pe toate magazinele de aplicații simultan, într-o mișcare analiștii spun că este menită să conteste dominanța magazinului Google Play. Cele patru companii rezolva ultimele probleme pentru ceea ce este cunoscut sub numele de Global Developer Service Alliance (GDSA). Platforma își propune să faciliteze dezvoltatorii de jocuri, muzică, filme și alte aplicații să își comercializeze aplicațiile pe piețele de peste mări.”

Android are aplicatiile din Google Play Store verificate de Google inainte de a fi publicate acolo, dar in magazinele Huawei, OPPO, Xiaomi, Vivo va fi ca in vestul salbatic, si fiecare isi va risca telefonul, nu doar datele din el. Cum a reusit Huawei sa le convinga pe OPPO, Xiaomi, Vivo sa aiba o asemenea pozitie impotriva Google nu e clar, dar probabil ca guvernul chinez i-a ajutat, iar acesta este primul pas spre a renunta la un moment dat complet la Android.

Android e singurul motiv pentru care Huawei, OPPO, Xiaomi, Vivo vand telefoane atat de multe, iar Google Play Store e cel de-al doilea, dar din martie vor lansa aceasta platforma concurenta la nivel global.