HULU ajunge in Romania, CAND se LANSEAZA Serviciul si la Noi

HULU va fi lansat in Romania, compania Disney anuntand cand urmeaza sa faca marele pas in Europa, dar si in tara noastra, cu serviciul de streaming video.

HULU romania

HULU, una dintre marile platforme de streaming video la cerere, urmeaza sa fie lansata si in Romania, compania Disney anuntand planurile de a o lansa la nivel international, dupa ani buni in care a refuzat asta. COnform celor de la Disney, HULU  urmeaza sa fie lansata international in 2021, si e extrem de posibil ca Romania sa fie una dintre tarile in care va fi oferit serviciul, mai ales ca Netflix a reusit sa acapareze foarte mult din piata globala.

HULU are planificata lansarea internationala inca din anul 2018, dar cei de la Disney pun acum Disney+ inaintea sa, astfel ca este de asteptat ca lansarea acestui nou serviciu la nivel global sa aiba loc abia in 2021. Pana la acea data, HULU lucreaza la acorduri de licentiere pentru continutul pe care il are disponibil in momentul de fata, si pe care ar trebui sa il puna la dispozitia clientilor din intreaga lume pentru a concura mai serios cu Netflix.

HULU ajunge in Romania, CAND se LANSEAZA Serviciul si la Noi

HULU are 30 de milioane de abonati in momentul de fata, de 5 ori mai putini decat Netflix, dar are filme si seriale de foarte buna calitate care sunt apreciate de catre clientii din SUA. HULU va trebui sa creeze si continut original special pentru tarile europene pentru a respecta reglementarile impuse de catre Comisia Europeana, dar pana in 2021 compania are suficient timp pentru a indeplini si aceasta cerinta din Uniunea Europeana.

“Disney + ar putea fi actualitatea priorității Disney în acest moment, dar distribuirea Hulu către piețele internaționale este încă un obiectiv principal, compania urmărind o întâlnire pentru 2021. CEO-ul Bob Iger a declarat că lansarea internațională de pe Hulu a luat un loc în urmă la lansarea Disney +, dar compania încă lucrează la oferte și acorduri de licență pentru a-l aduce pe Hulu pe piețele internaționale.”

HULU are o biblioteca de filme si seriale care este mai mica decat cea a Netflix, dar aceasta n-ar trebui sa fie o problema, mai ales pentru Romania, unde suntem obisnuiti sa primim mai putin decat altii. Lansarea HULU in Romania ar putea avea loc mai tarziu decat in alte tari, iar asta din cauza cerintelor “speciale” din tara noastra cu privire la licentierea de continut, insa e destul de clar faptul ca platforma va ajunge si la noi cel mai probabil in 2021.

HULU in Romania va ajunge la fel ca Netflix, adica atat cu un website, cat si cu aplicatii pentru telefoane mobile, tablete, probabil si televizoare, sau console, deci vom putea urmari continutul peste tot.