iOS 13.4: Noua Functie SF la care Clientii NU se ASTEPTAU

iOS 13.4 are implementata de catre compania Apple o noua functie SF la care niciunul dintre clientii de telefoane iPhone nu se astepta in acest moment.

iOS 13.4 cheie masina

iOS 13.4 a fost lansat aseara in versiune beta de catre compania Apple, si vine cu o serie de functii noi implementate de catre americani pentru a rezolva unele dintre problemele adue de catre iOS 13, dar nu doar atat. Printre noutatile care au fost descoperite in cadrul codului sursa al iOS 13.4 se numara si o functie la care fanii Apple nu se asteptau, sau cel putin nu se asteptau sa o vada implementata nativa in cadrul sistemului de operare.

iOS 13.4 ureaza sa includa un API special numit “CarKey”, acesta facilitand transformarea telefoanelor iPhone in cheie pentru deblocarea si pornirea unei masini, fara a folosi cheia cu care aceasta este livrata. Da, ati citit bine, telefoanele iPhone vor avea implementata in mod nativ o functie care le va permite producatorilor de autobmobile sa transforme iPhone in cheie pentru masinile lor, iar iOS 13.4 va aduce totul incepand din aceasta vara.

iOS 13.4: Noua Functie SF la care NICIUN Client NU se ASTEPTA

iOS 13.4 va oferi aceasta functionalitate pentru masinile care au sisteme Keyless Entry si Keyless Go, plus aplicatii dedicate, dar aparent nu e nevoie de Face ID pentru ca sistemul sa fie folosit. Interesant este ca si Apple Watch ar putea fi folosit deasemenea pentru a debloca si porni masina, chiar si daca acestea raman fara baterie, deci iOS 13.4 aduce pentru clientii Apple o functionalitate pe care nu credeam ca o vom avea prea curand.

iOS 13.4 va permite deblocarea prin aplicatia Wallet, asa cum facem plati cu Apple Pay, cheia virtuala a masinii fiind stocata acolo, iar in momentul in care vrem sa intram in masina si sa plecam cu ea, va trebui doar sa o activam, asa cum facem si pentru plti mobile. Interesant este ca acea cheie virtuala va putea fi partajata cu orice membri ai familiei, deci oricare va putea intra in masina si va putea pleca cu ea daca are cheia pe iPhone si minim iOS 13.4.

iOS 13.4 are testata functia deja de unii producatori de automobile, iar Tesla cred ca va fi unul dintre primii care va oferi functia, mai ales ca are aplicatie ce permite controlarea multor functii ale masinii, dar altii pot oferi acelasi lucru in viitor.