Netflix: ANUNTUL pentru TOTI Abonatii cu Telefoane Android

Netflix are un anunt foarte important pentru abonatii care folosesc telefoane Android, platforma de streaming avand o mare schimbare implementata.

Netflix android

Netflix are un anunt foarte important pentru toti abonatii care au telefoane Android, compania americana facand o schimbare extrem de importanta care vine ca o surpriza extrem de buna pentru acesti clienti ai sai. Netflix a inceput sa faca streaming video in aplicatia Android in format AV1, un codec video special care permite incarcarea filmelor si serialelor cu un consum mult mai redus de banda de internet, astfel incat oamenii sa poata vedea mai mult continut.

Netflix a implementat acest codec special pentru unele dintre filmele si serialele pe care le are disponibile prin aplicatia pentru Android, deci deocamdata nu tot continutul este vizat. Totusi, cei care folosesc aplicatia Netflix pe telefoanele, cel mai probabil si tabletele, Android pot activa o noua functie numita “Save Data”, ea folosind acest codec video AV1 pentru a incarca filmele si serialele cu un consum mai redus de trafic de internet.

Netflix: ANUNTUL pentru TOTI Abonatii cu Telefoane Android

Netflix vrea sa aduca acest codec AV1 pentru toti abonatii care ii urmaresc filmele si serialele de pe telefoane iPhone, tablete iPad, calculatoare cu Windows, sau MacOS, dar totul se face cu greu. Problema cu acest nou codec al celor de la Netflix este ca el ar cam strica din calitatea filmelor si serialelor pe care le urmaresc utilizatorii, dar asta e de asteptat, avand in vedere ca traficul de internet este foarte mult redus multumita acestei optiuni.

“Astăzi suntem încântați să anunțăm că Netflix a început să transmită streaming AV1 în aplicația noastră mobilă Android. AV1 este un codec video de înaltă performanță, fără drepturi, care oferă eficiență de compresie îmbunătățită cu 20% peste codurile VP9 † Suportul nostru pentru AV1 reprezintă investiția continuă a Netflix în furnizarea de fluxuri video cele mai eficiente și de cea mai înaltă calitate.”

Netflix este in stadiile incipiente ale procesului de implementare ale acestui standard, iar conform informatiilor cu privire la AV1, acesta necesita si multa putere de procesare pentru a reda continut in format HD. Aceasta e o problema pentru telefoane si tablete, pentru ca aplicatia Netflix ar putea consuma multa energie din bateriile acestora pentru a reda continutul cu un consum redus de trafic de internet, s nu cred ca utilizatorii isi doresc asta.

Netflix deocamdata nu a detaliat lista de telefoane Android care pot reda continut in acest format, si nici cum planuieste sa extinda functionalitatea la mai multe modele de terminale in viitor, deci mai avem de asteptat.