NASA: ALERTA, ASTEROID ce poate DISTRUGE un INTREG Continent

NASA a emis o noua alerta privind un asteroid cu diametru de 1 kilometru care poate distruge un intreg continent, iata ce spun expertii agentiei spatiale.

NASA continent asteroid

NASA a emis astazi o noua alerta foarte importanta pentru un asteroid care are diametrul de aproximativ un kilometru, si care este capabil sa distruga un intreg continent de pe Pamant daca ar fi sa ne loveasca. NASA a ales denumirea 2002 PZ39 pentru acest asteroid, semn ca el a fost descoperit in anul 2002, in momentul de fata el deplasandu-se cu viteza de 57,240 KM/h prin univers, urmand a ajunge aproape de Pamant in cursul zilei de 15 februarie.

NASA monitorizeaza acest asteroid de aproape 18 ani de zile, iar in alerta de astazi a spus ca el doar va ajunge in apropierea Pamantului, fara a exista acum sanse sa ne loveasca, decat daca traiectoria va fi sever modificata. Totusi, alerta a fost emisa pentru ca vorbim despre un asteroid care are un diametru de 1 kilometru, iar NASA e obligata sa trimita alerte in cazul unor roci atat de mari, desi ele nu vor lovi in mod efectiv planeta noastra.

NASA: ALERTA, ASTEROID ce poate DISTRUGE un INTREG Continent

NASA sustine ca acest asteroid va ajunge in apropierea Pamantului undeva in jurul orei 13:00 a zilei de 15 februarie, deci astronomii care urmaresc cu mare atentie cerul ar trebui sa il poata observa, avand in vedere dimensiunea sa. NASA a calculat ca asteroidul va trece la aproximativ 5.77 milioane de kilometri de Pamant, deci la de peste 15 ori distanta dintre planeta noastra si Luna, astfel ca nu exista vreun pericol, nici macar pentru ceea ce e in orbita.

NASA spune totusi ca orice fel de asteroid care se plimba prin univers poate avea traiectoria modificata de planete, stele, etc, cu care interactioneaza, orbita lor putand schimba semnificativ unghiul de deplasare. E mai mult ca sigur ca acest asteroid a avut traiectoria modificata din 2002 si pana acum, dar NASA a calculat ca suntem in siguranta, ceea ce e bine, pentru ca in caz de impact, ar fi existat repercusiuni extrem de serioase pentru toata planeta.

NASA va continua sa anunte lumea in legatura cu diversii asteroizi care se deplaseaza acum prin univers, si care vor ajunge pe Pamant, dar deocamdata nu pare sa fie nimic ce ne-ar putea pune in pericol.