Coronavirus aproape de a INCHIDE Mobile World Congress 2020

Coronavirus Mobile World Congress 2020

Coronavirus a blocat acitivitatea multor companii din China, iar acum virusul e aproape de a inchide inclusiv Mobile World Congress 2020, cea mai importanta conventie pentru lumea telefoniei mobile la fiecare inceput de an.

Coronavirus a fortat deja companii ca Amazon, Sony, Nvidia, Intel, Ericsson, LG si Vivo sa se retraga, Samsung urmand a decide daca va face acelasi lucru, in timp ce Huawei si Xiaomi au confirmat ca-si vor trimite reprezentantii acolo.

Coronavirus a scos atat de multe companii din Mobile World Congress 2020 incat GSMA, organizatia care organizeaza evenimentul anual, va discuta vineri daca va renunta complet la eveniment, sau il va gazdui in continuare in Barcelona si anul acesta.

Coronavirus are deja un impact asupra economiei din Barcelona din punct de vedere al prezentei la Mobile World Congress 2020, hotelurile raportand ca au inceput deja sa fie tot mai multe anulari facute pentru rezervarile inregistrate in perioada evenimentului.

“Compania organizatoare a Mobile World Congress, GSMA, se va întâlni vineri pentru a evalua dacă anuleaza sau nu congresul. Situația ar fi aproape de a scapa de sub control după anunturile marilor companii care au declarat că nu vor participa la eveniment din teama posibilelor contagiuni a noului coronavirus, originar din provincia Hubei, în China.”

Coronavirus a speriat pe buna dreptate foarte multa lume, iar cum la Mobile World Congress 2020 ar trebui sa vina foarte multi oameni din China, Coreea de Sud, si alte zone din Asia, poate ca renuntarea la eveniment n-ar fi o idee chiar atat de rea.