LUNA: Anuntul URIAS pentru NASA si Viitorul Intregii Omeniri

LUNA are parte de un anunt urias atat pentru cei de la NASA, cat si pentru intreaga omenire, iata ce decizie foarte importanta a fost luata in mod oficial.

LUNA nasa

LUNA a devenit in ultimii ani un obiectiv extrem de important pentru intreaga omenire, iar ieri a fost facut si un anunt care ne arata ca interesele vis-a-vis de satelitul natural al Pamantului raman foarte mari. Presedintele Donald Trump, al SUA, a anuntat ieri ca vrea ca bugetul NASA sa creasca in 2020 cu suma de 2.6 de miliarde de dolari, sau 12% din ceea ce a primit in 2019, si totul pentru ca oamenii sa ajunga mai usor si mai rapid pe LUNA.

LUNA este unul dintre marile obiective ale NASA, agentia spatiala americana dorind sa duca din nou astronauti acolo pana in 2024 dupa foarte multe decenii in care aselenizarea n-a mai fost o prioritate. NASA ar urma sa aiba in 2020 un buget de 25.2 miliarde de dolari pentru a reusi sa aduca oamenii pe LUNA in 2024, lipsa acestor bani punand in pericol indeplinirea acestui obiectiv foarte important pentru administratia prezidentiala din SUA.

LUNA: Anuntul URIAS pentru NASA si Viitorul Intregii Omeniri

LUNA este un obiectiv atat de important incat 12.3 miliarde de dolari din tot acest buget ar fi alocat doar pentru programul Artemis, care ar urma sa aduca s prima femeie pe luna pana in 2024. Ca parte a acestui proiect, cei de la NASA vor sa dezvolte nave care sa transporte oamenii pe LUNA, si inapoi pe Pamant, plus colonizarea satelitului natural al Pamantului, dar deocamdata numai 700 de milioane de dolari sunt alocati pentru asta.

“Misiunea prioritară a NASA este de a readuce astronauții americani pe Lună până în 2024 și de a construi o prezență durabilă pe suprafața lunară ca primul pas într-o călătorie care va duce America pe Marte.”

LUNA beneficiaza de toata atentia lui Donald Trump, care vrea ca pana la finalul mandatului sau sa readuca oamenii pe satelitul natural al Pamantului, dupa o absenta foarte lunga, una care era destul de previzibila. Banii pe care Donald Trump ii cere pentru NASA in ideea de a-si indeplini misiunea de a reveni pe LUNA ar trebui sa creasca in urmatorii ani, fie de la el, sau de la urmatorul presedinte, altfel obiectivul nu va fi indeplinit.

LUNA este cel mai apropiat obiect cosmic in raport cu Pamantul, iar colonizarea sa ar urma sa fie un punct de plecare pentru a trimite si primii oameni catre Planeta Marte pana in 2030/2033.