Anuntul Google pentru Android, Cum sunt AFECTATE Telefoanele

Android are parte de un anunt foarte important de la compania Google care vizeaza telefoanele sale din intreaga lume, iata cum sunt ele afectate.

Android malware google

Android este in centrul unui anunt foarte important facut de catre compania Google pentru telefoanele utilizatorilor din intreaga lume, iar din el intelegem cat de serioasa este munca depusa de catre americani. Conform celor de la Google, in 2019 compania a blocat nu mai putin de 1.9 miliarde de aplicatii cu malware care au fost instalate din afara Google Play Store, pentru miliardele de utilizatori care au sistemul de operare in telefoane si tablete.

Android are in Google Play Store doar aplicatiile verificate de catre Google pentru a fi sigure pentru utilizare pe telefoane si tablete, iar in cazul magazinului sau, 790.000 de aplicatii cu malware au fost blocate. Cifra este mult mai mica pentru ca multi dezvoltatori nu se mai obosesc sa-si trimita aplicatiile pentru Android la Google pentru publicare in Google Play Store, stiind ca nu au vreo sansa sa le vada publicate acolo deoarece nu trec de verificarile de securitate.

Anuntul Google pentru Android, Cum sunt AFECTATE Telefoanele

Android este atacat anual de diverse tipuri de malware, si extrem de multe infectari sunt detectate de catre companiile specializate in securitate informatica, dar in multe cazuri ele nu pot ajuta utilizatorii in vreun fel. Totusi, cei de la Google au implementat in Android sistemul Google Play Protect care scaneaza anual 100 de miliarde de aplicatii din diversele telefoane care exista in intreaga lume, iar cele infectate cu malware sunt marcate ca atare, uneori blocate.

“Actorii răi adversari vor continua să conceapă noi modalități de a sustrage sistemele noastre de detectare și de a pune utilizatorii în calea lor, pentru propriile lor câștiguri. Angajamentul nostru de a construi cea mai sigură și mai utilă platformă de aplicații din lume va continua în 2020.”

Android a avut in 2018 impuse o serie de modificari in ceea ce priveste tipurile de date care pot fi accesate de catre aplicatii, iar asta a mai scazut numarul de aplicatii care vor inormatii despre SMS-uri, sau agenda de apeluri. Cei de la Google continua sa imbunatateasca masurile de securitate pe care Android le are, astfel ca in 2020 americanii vor sa descopere si mai multe dintre aplicatiile cu malware care pun in pericol telefoanele utilizatorilor sai.

Android va ramane in continuare vizata de catre hackerii din intreaga lume, si este imposibil de oprit aceasta problema, dar cei de la Google isi dau silinta pentru a reduce substantial impactul asupra oamenilor.