Coronavirus va Afecta intr-o MARE Masura Productia iPhone 12

Coronavirus afecteaza iphone 12

Coronavirus va fi o problema mult mai mare pentru productia iPhone 12 decat pentru cea a iPhone 9, sau cel putin asta afirma acum analistii asiatici care au discutat cu partenerii Apple care ii livreaza componente si ii asambleaza telefoanele mobile.

Coronavirus a fortat Apple sa opreasca deplasarile inginerilor sai in China, iar asta pare sa afecteze procesul de dezvoltare al iPhone 12, noile telefoane fiind testate chiar la fabricile unde urmeaza sa fie produse, deci Apple are probleme cu finalizarea dezvoltarii.

iPhone 12 nu ar urma sa intre in productie in iunie daca situatia cu virusul Coronavirus nu se va imbunatati, iar cei de la Apple ar putea fi obligati sa faca o lansare cu stocuri extrem de limitate pentru noua serie de telefoane, ceea ce ar fi o problema uriasa pentru ei.

Coronavirus are sanse relativ bune de a amana lansarea noilor telefoane iPhone, iar asta in conditiile in care in luna martie restrictiile de calatorie nu vor fi ridicate de catre Apple, iar situatia din China va ramane la fel de grava precum este acum.

“Furnizorii din Taiwan se pregătesc pentru producția unui nou iPhone cu costuri mai mici, un dispozitiv care a fost numit în mod provizoriu iPhone SE 2 sau iPhone 9. În timp ce iPhone-ul cu costuri mai mici poate fi pe cale, Apple a încetat să mai trimită ingineri în China pentru a ajuta la testul de validare inginerească sau stadiul EVT al dezvoltării iPhone 12.”

Coronavirus va afecta productia iPhone 12 nu doar prin faptul ca inginerii Apple nu pot ajunge sa verifice telefoanele pe liniile de asamblare, ci si prin faptul ca nu vor fi suficienti oameni care sa lucreze pe liniile de asamblare pentru telefoane.