Windows 10X: Anuntul INCREDIBIL Venit Astazi de la Microsoft

Windows 10X are parte de un anunt incredibil facut astazi de catre compania Microsoft, iata ce schimbare foarte mare este pregatita pentru calculatoare.

Windows 10X update

Windows 10X este un nou sistem de operare pe care compania Microsoft a anuntat deja ca il va lansa in toamna acestui an impreuna cu o serie de dispozitive speciale, pliabile, care au nevoie de o interfata speciala. Ei bine, in cadrul unei conferinte care a avut loc ieri, cei de la Microsoft au confirmat si faptul ca in cadrul Windows 10X va fi schimbat sistemul de update-uri, astfel ca acestea vor fi efectuate in doar cateva zeci de secunde, in loc de minute.

Windows 10X ar urma sa instaleze update-urile celor de la Microsoft in maxim 90 de secunde, in loc de minutele bune pe care le asteapta utilizatorii de PC-uri care isi fac curaj sa instaleze ceea ce ofera compania americana. Windows 10X are regandit total sistemul de update-uri, astfel ca fisierele de sistem, driverele si aplicatiile sunt izolate de datele utilizatorilor, astfel ca actualizarile sunt instalate in fundal, fara a deranja utilizatorul, si fara a strica ceva important.

Windows 10X: Anuntul INCREDIBIL Venit Astazi de la Microsoft

Windows 10X va avea acest sistem de update-uri implementat atat pentru patch-urile obisnuite lansate de catre Microsoft, cat si pentru actualizarile majore pe care le lanseaza de 2 ori pe an pentru sistemul de operare. In ambele cazuri, toate schimbarile sunt facute in fundal de catre Windows 10X, fara ca utilizatorul sa fie afectat, iar actualizarile majore au finalizat procesul de instalare in momentul in care calculatoarele sunt actualizate.

“Microsoft afirmă că actualizările Windows 10X vor dura mai puțin de 90 de secunde pentru a fi finalizate. Cum funcționează asta? Printr-o reconstrucție fundamentală a procesului de actualizare Windows. Microsoft explică faptul că Windows 10X va izola sistemul de operare, driverele și aplicațiile de datele utilizatorului. Acest lucru înseamnă că pot fi actualizate fără probleme în fundal, odată ce platforma trece la cea mai recentă versiune a sistemului de operare, de fiecare dată când este repornită.”

Windows 10X are totusi si un dezavantaj, fiind limitat la aplicatii pe 32 de biti, iar cei de la Microsoft nu intentioneaza sa lanseze o versiune care sa ruleze aplicatii de 64 biti, ceea ce nu e chiar atat de bine. Pe de alta parte, schimbarea sistemului de update-uri al Windows 10X pentru a reduce substantial perioada de instalare a actualizarilor este o schimbare pe care foarte multa lume o va aprecia, ea fiind totusi in proces de finisare deocamdata.

Windows 10X va fi deocamdata singura versiune a Windows 10 care va avea acest sistem special de instalare a actualizarilor, deci ramane de vazut daca Microsoft va decide vreodata sa aduca schimbarea si in versiunea principala.