Romania: Tehnologia SPECIALA a 112 cu care te Localizeaza STS

STS geolocation 112

STS a implementat pentru serviciul de urgenta 112 din Romania o tehnologie speciala care are menirea de a oferi localizare mult mai exacta pentru cei care suna de pe telefoane mobile inteligente, ea fiind o alternativa pentru AML si aplicatia APEL 112.

STS spune ca aceasta tehnologie, care se numeste Geolocation 112, este gandita pentru a trimite un SMS catre telefonul apelantului, iar la accesarea sa sunt trimise in mod automat catre serverele 112 informatiile despre localizare ale apelantului.

112 are aici implementata o tehnologie care o inlocuieste pe anumite modele de telefoane pe cea AML, care trimite un SMS la operatorul STS cand initiem apelul, doar ca in situatia de acum apelantul trebuie sa acceseze un link pentru ca telefonul sa faca asta.

STS nu spune daca aceasta tehnologie e folosita doar pe telefoanele Android, unde o asemenea implementare e posibila, sau si pe iPhone, unde in mod normal telefoanele nu trimis SMS-uri singure in baza accesarii unui website, dar cred ca e vorba doar de prima situatie.

“Complementar cu aplicația mobilă APEL 112, STS a implementat facilitatea Geolocation 112. Apelantul primește prin SMS un link de localizare, iar, prin accesarea acestuia, coordonatele geografice ale locului în care se află apelantul sunt trimise în Sistemul 112.”

STS lucreaza acum si la implementarea tehnologiei AML in Romania, testand-o in zonele Bucuresti si Ilfov pe telefoanele Android, iar in curand va extinde testarea in toata tara, poate chiar si pe telefoanele iPhone, desi acolo e posibil sa fie nevoie si de ajutorul Apple.