Coronavirus: Anuntul Ministrului Sanatatii pentru TOTI Romanii

Coronavirus romania

Coronavirus a generat o frica globala, noul virus foarte periculos fiind vinovat pentru uciderea a peste 1300 de persoane la nivel global pana acum, si infectarea a peste 40.000, iar intreaga planeta este foarte ingrijorata.

Coronavirus a fot sursa de ingrijorare inclusiv in Romania, iar asta pentru ca pana acum cateva persoane care au fost suspectate ca fiind infectate au trecut prin multiple verificari, insa spre bucuria noastra, pana acum n-a fost confirmat vreun caz in tara noastra.

Coronavirus a generat frica si ieri, dupa ce un barbat din Resita a fost suspectat a fi infectat cu virusul ucigas din China, dar suspiciunea nu s-a confirmat, iar Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a confirmat ca in Romania nu exista vreun pacient infectat cu acest virus.

Coronavirus este un virus care genereaza o boala grava pentru pacienti, insa Ministrul Sanatatii afirma ca primii eventuali 10 pacienti infectati vor fi tratati la spitalul Matei Bals din Bucuresti, in timp ce restul ar urma sa fie trimisi la alte spitale din tara.

”Deocamdată, pe teritoriul României nu există niciun caz de infecție cu coronavirus, cu noua tulpina 2019. Ultima suspiciune de infecție cu coronavirus a fost infirmată ieri seară târziu. Era vorba de acel pacient din Reșița care a prezentat o simptomatologie de tip pseudogripal și, fiindcă lucrase în Germania în contact cu pacienți cu coroanavirus, fusese o suspiciune importantă. Probele sunt negative, deci nu se confirma diagnosticul.”

Coronavirus a blocat intr-o buna masura China, si activitatea a milioane de oameni de acolo, iar in Europa exista deja infectari confirmate, iar de fiecare data cand se anunta o posibila problema de acest gen in Romania, toata lumea se sperie.