Dacia Sandero: Unde a DISTRUS Volkswagen, Peugeot in Vanzari

Dacia Sandero a reusit sa intreaca in vanzari Volkswagen, Peugeot si chiar Renault intr-o importanta tara din Europa, iata unde a avut succesul cel mai mare.

Dacia Sandero este o masina care poate parea putin interesanta pentru unii clienti, insa intr-o tara europeana a reusit sa intreaca fara probleme in vanzari competitori puternici precum Volkswagen, Peugeot, Renault, Citroen. In Franta, Dacia Sandero a fost cea mai vanduta masina in randul persoanelor fizice, fiind plasata la o distanta considerabila de Peugeot 208 I, ceea ce ne arata ca Dacia este un producator important care e capabil sa genereze vanzari pe masura.

Dacia Sandero a inregistrat vanzari de 57.010 de unitati in Franta in cursul anului 2018, fata de 38.002 unitati pentru Peugeot 208 I, sau 37.119 unitati pentru Citroen C3, diferenta fiind uriasa. Pe locul patru in top 10 avem renault Clio IV cu 31.756 unitati, iar Dacia Sandero e secondata de o singura alta masina romaneasca in top 5, Dacia Duster, care a inregistrat vanzari de 31.199 unitati, surprinzator de multe, dar pretul a ajutat-o extrem de mult.

Dacia Sandero: Unde a DISTRUS Volkswagen, Peugeot in Vanzari

Dacia Sandero a depasit inclusiv Toyota la vanzari, care a avut un singur model in top 10, iar cei de la Volkswagen n-au intrat chiar atat de mult in preferintele consumatorilor, fiind absenti din top 10. Despre BMW, Mercedes, Audi nici macar nu mai vorbim, vanzarile lor in Franta fiind departe de top 10, dar si diferenta de pret dintre o Dacia Sandero si o masina premium este mare, inclusiv in ceea ce priveste experienta de care au parte clientii cu ea.

Dacia Sandero poate fi totusi catalogata drept un succes mare pentru cei de la Dacia, sau Renault, iar desi a depasit in vanzari in Franta unele modele ale companeii mama, banii tot acolo ajung, in final. Dacia Sandero a avut vanzari bune si in alte tari europene, dar Franta e singura tara de pe continent in care a reusit sa se plaseze pe locul 1 in top, in alte tari Duster sau Logan avand parte de pozitionari mai bune, in functie de preferintele diversilor clienti.

Dacia Sandero urmeaza sa aiba lansata o versiune noua in 2020 care va aduce schimbari foarte importante pentru clientii din toata lumea, cei de la Dacia avand surprize neasteptat de mari in plan.