Ericsson RECORD MONDIAL Stabilit pentru Vitezele Retelelor 5G

Ericsson RECORD 5G

Ericsson uimeste astazi cu un anunt foarte important dupa ce a reusit sa stabileasca un record mondial in ceea ce priveste vitezele care pot fi atinse de catre cei care folosesc retelele 5G care sunt active in intreaga lume in acest moment.

Ericsson a reusit sa obtina o viteza record de 4.3 Gbps printr-o retea 5G, aduca undeva pe la aproape dubla fata de vitezele atinse de catre multe dintre companiile care au retele publice acum, si totul a fost posibil prin tehnologia mmWave.

Ericsson Radio System Street Macro 670 este sistemul care a fost folosit pentru a obtine aceasta viteza de download de 4.3 Gbps de catre compania suedeza, ea laudandu-se cu acest rezultat si cu faptul ca ar avea tehnologii mai bune decat cele ale Huawei.

Ericsson a inceput o serioasa campanie de a se pozitiona ca un concurent real in fata celor de la Huawei, iar asta pentru ca foarte multe tari din Europa cauta sa gaseasca alternative la echipamentele chinezilor, iar suedezii si cei de la Nokia sunt in prim-plan.

“Ericsson Radio System Street Macro 6701 a livrat date cu viteze descendente de 4,3 Gbps în aer, folosind un dispozitiv de testare a factorului de formă a smartphone-ului 5G alimentat de sistemul de modem-RF Qualcomm® Snapdragon ™ X55 5G. Soluția comercială, inclusiv suportul pentru rețea și terminal, va fi disponibilă consumatorilor 5G în 2020.”

Ericsson a reusit o realizare impresionanta, insa vorbim despre un test facut pe un echipament care nu e folosit de sute mii, sau zeci de mii de persoane in acelasi timp, deci in utilizarea obisnuita clientii nu vor atinge vreodata asemenea viteze.