Windows 10: OFICIAL, Schimbarea ce a UIMIT Multi Utilizatori

Windows 10 are in mod oficial anuntata o schimbare importanta pentru modul in care vom putea controla componentele care se afla in calculatoarele noastre.

Windows 10 gpu

Windows 10 are in sfarsit in mod oficial anuntata o schimbare foarte importanta de catre compania Microsoft, una pe care americanii au tot evitat sa o ofere timp de ani si ani de zile, dar care ajunge intr-un final la noi. Cei de la Microsoft vor implementa in sfarsit in Windows 10 o optiune care ne va permite sa alegem care placa video este folosita pentru calculatoarele noastre, ea fiind extrem de utila pentru cei care ruleaza sistemul pe laptop.

Windows 10 va avea in mod nativ implementata functia dupa ce Nvidia si AMD au implementat optiuni similare in aplicatiile lor pentru laptop-uri, acestea avand de ani de zile posibilitatea de a alege placa video folosita. Optiunea exista doar pentru acele laptop-uri care au atat placa video integrata in procesor, cat si placa video dedicata, deci oamenii pot alege care dintre ele este folosita pentru aplicatiile utilizate in viata de zi cu zi, pentru a consuma mai putina energie.

Windows 10: OFICIAL, Schimbarea ce a UIMIT Multi Utilizatori

Windows 10 optiuni gpu

Windows 10 are optiuni standard care faciliteaza administrarea eficienta a consumului de energie din bateria laptop-urilor, insa aceasta aduce mai mult control pentru utilizatorii care vor sa il aiba cand isi folosesc calculatoarele. Mai mult decat atat, multumita acestei optiuni din Windows 10, utilizatorii de laptop-uri vor putea sa-i ofere unei aplicatii mai multa putere de procesare prin placa video dedicata, decat prin cea integrata, iar asta aduce performante mai bune.

Windows 10 nu stie sa faca asta in mod nativ, ceea ce desigur ca e o problema in unele cazuri, unele aplicatii beneficiind de performante mult mai bune atunci cand folosesc placa video dedicata pentru procesare. Aceasta noua functionalitate pentru Windows 10 este in momentul de fata testata de catre cei de la Microsoft, iar ea ar trebui sa fie lansata in versiunea 20H1, adica in aprilie, sau mai, in functie de felul in care va fi totul pregatit oficial.

Windows 10 va avea si alte schimbari importante aduse de catre aceasta versiune noua, iar majoritatea dintre ele sunt cu mult mai importante decat ceea ce vedem pentru controlarea placilor video.