Planeta Marte: Vestea INCREDIBILA de la NASA pentru Omenire

Planeta Marte are dezvaluita de catre NASA unul dintre cele mai importante proiecte pentru omenire, iata cum va fi schimbata viata multor oameni.

Planeta Marte laser

Planeta Marte este, dupa cum deja prea bine stiti, prima planeta din sistemul nostru solar pe care cei de la NASA vor trimite astronauti, un plan foarte complex al agentiei spatiale fiind in plina desfasurare. Planeta Marte se afla la foarte mare distanta de Pamant, iar inainte ca primii oameni sa fie trimisi acolo, cei de la NASA vor mai trimite alti roboti care sa analizeze suprafata, dar si sa testeze un nou sistem foarte avansat de comunicatii pe care-l va folosi.

Planeta Marte este la distanta atat de mare de Pamant incat cei de la NASA vor sa foloseasca un sistem de comunicatie prin laser pentru a putea mentine legatura cu astronautii care vor ateriza acolo dupa 2030. NASA urmeaza sa construiasca o foarte mare antena in California pentru a putea mentine active comunicatiile cu astronautii care vor ajunge pe planeta Marte, tehnologia urmand a le inlocui pe actualele care se bazeaza pe unde radio si doar atat.

Planeta Marte: Vestea INCREDIBILA de la NASA pentru Omenire

Planeta Marte va avea aceasta tehologie cu laser folosita pentru compnicatii deoarece ea permite transmiterea mult mai rapida a informatiilor, dar si in cantitati mult mai mari decat in cazul undelor radio. Conform celor de la NASA, cantitatea de date care pot fi transmise de pe planeta Marte pe Pamant va creste de 10 ori dupa implementarea tehnologiei cu laser, iar asta ar trebui sa permita inclusiv transmiterea de imagini de inalta rezolutie de pe suprafata.

“Laserele vă pot crește rata de date de pe Marte de aproximativ 10 ori mai mult decât obțineți de la radio. Speranța noastră este că furnizarea unei platforme pentru comunicații optice va încuraja alți exploratori spațiali să experimenteze cu lasere în viitoarele misiuni. Este prima dată când cineva realizează o comunicare laser unidirecțională la distanțe planetare.”

Planeta Marte va avea folosita aceasta tehologie de comunicatii prin laser abia dupa ce NASA o va testa cu restul navelor care se misca acum prin spatiul cosmic, iar constructia primei antene este abia la inceput. Vor trece cativa ani pana cand NASA va reusi sa aiba intregul proiect pregatit pentru folosire cu astronautii care calatoresc prin spatiul cosmic, iar inainte de folosire pe planeta Marte, ea va fi cu siguranta folosita pentru comunicatiile cu oamenii de pe Luna.

Planeta Marte este obiectivul NASA pentru a duce primii astronauti acolo undeva prin 2033, sau poate chiar mai tarziu, in functie de cum isi va putea indeplini actualele proiecte necesare pentru a trimite oamenii acolo.