Planeta Venus: NASA SURPRINDE cu o Declaratie IMPORTANTA

Planeta Venus este in centrul unui anunt surprinzator venit direct de la NASA, iata ce declaratie a facut agentia spatiala americana pentru toata omenirea.

Planeta Venus nasa

Planeta Venus este una dintre cele care a fost putin analizata de catre NASA din cauza distantei foarte mari la care se afla in raport cu Pamantul, insa acest lucru ar urma sa se schimbe, conform agentiei americane. NASA a alocat cate 3 milioane de dolari pentru trei proiecte care ar urma sa duca la explorarea unor planete din univers, iar planeta Venus este una dintre cele vizate, fiind si cel mai important obiectiv dintre toate cele selectate.

Planeta Venus, luna Io a planetei Jupiter si luna Triton a planetei Neptun fac parte dintre proiectele vizate pentru explorare, dar desigur ca pentru NASA ar fi mai importanta explorarea primeia. Explorarea pe care ar face-o NASA pe planeta Venus este mai importanta decat explorarea unei luni a unei planete indepartate, dar desigur ca totul depinde de felul in care proiectele vor prinde contur, si vor putea fi transformate intr-adevar in realitate de ei.

Planeta Venus: NASA SURPRINDE cu o Declaratie IMPORTANTA

Planeta Venus ar putea fi explorata cu noi nave spatiale din clasa Discovery, iar proiectul in sine ar urma sa coste nu mai putin de 450 de milioane de dolari, fiind unul dintre cele mai mari desfasurate pana acum de NASA. In cazul proiectului care vizeaza planeta Venus este vorba despre o misiune care ar avea menirea de a crea o harta pentru suprafata corpului ceresc, si ar trebui sa adune date despre modul in care ea a evoluat de-a lungul miliardelor de ani.

“Aceste misiuni selectate au potențialul de a transforma înțelegerea noastră despre unele dintre cele mai active și complexe lumi ale sistemului solar. Explorarea oricăruia dintre aceste corpuri cerești va ajuta la deblocarea secretelor modului în care și alții le plac, a ajuns în cosmos.”

Planeta Venus este un obiectiv extrem de indraznet pentru cei de la NASA, iar daca proiectul ar fi ales, atunci ar putea dezvaluit pentru intreaga omenire cateva dintre secretele importante ale acestui corp ceresc. NASA a inceput 2020 cu planuri foarte mari pentru a explora mai multe planete din sistemul nostru solar, iar planeta Venus ar fi una dintre cele care nu trebuie sa iasa din atentia agentiei spatiale americane din cauza importantei pe care o are.

Planeta Venus este vizata de doar unul dintre proiectele care sunt acum testate de catre cei de la NASA, astfel ca ramane de vazut care dintre ele va fi ales in final pentru a fi pus in aplicare.