Huawei: Vestea GROZAVA inaintea DEZASTRULUI care o va BLOCA

Huawei are parte de o veste grozava inaintea anuntarii dezastrului care o va bloca in totalitate, iata ce se intampla pentru compania chinezeasca.

Huawei extensie

Huawei a avut ieri parte de doua vesti extrem de proaste care prevestesc o noua runda de atacauri pentru companie daca se vor dovedi a fi adevarate planurile pe care Donald Trump le “coace” in momentul de fata. Pentagonul si-ar fi retras obiectiile in ceea ce priveste aplicarea unor sanctiuni mai dure impotriva Huawei, in timp ce procurorii din SUA au formulat noi acuzatii impotriva chinezilor, care ar fi furat secrete industriale ale unor companii, si nu numai.

Huawei are totusi parte de o veste foarte buna printre toate problemele sale, iar asta pentru ca SUA a decis sa extinda cu 45 de zile posibilitatea ca ea sa cumpere produse de la companiile americane. Aceasta este cea de-a treia extindere de care are parte Huawei pentru sanctiunile impuse de catre SUA, si totul pentru a nu-i bloca total activitatea, dar va veni o alta decizie mai importanta care va face sanctiunile actuale mult mai blande, in comparatie.

Huawei: Vestea GROZAVA inaintea DEZASTRULUI care o va BLOCA

Huawei mai are inca 45 de zile la dispozitie sa cumpere orice fel de componente fabricate in afara SUA de catre companiile americane, dar dupa ce aceasta perioada va expira, lucrurile se vor cam schimba. Pana atunci va fi cel mai probabil finalizata si noua versiune a sanctiunilor pregatite impotriva Huawei, acestea urmand a-i bloca posibilitatea de a mai cumpara orice de la companiile americane, chiar daca acele produse sunt fabricate in afara SUA.

“Administrația Trump a declarat joi că a emis o prelungire de 45 de zile pentru a permite companiilor americane să continue să facă afaceri cu Huawei-ul Chinei. După ce, în mai, a adăugat Huawei la o listă neagră economică, citând probleme de securitate națională, Departamentul de Comerț al SUA i-a permis să achiziționeze unele produse fabricate de americani într-o serie de extensii care spun că au drept scop reducerea întreruperilor pentru clienți, dintre care multe operează rețele în America rurală.”

Huawei va avea activitatea afectiv blocata de catre aceasta noua runda de sanctiuni, si e posibil ca SUA sa nu mai extinda exceptiile pe care le-a oferit pana in momentul de fata pentru compania chinezeasca. Totul face parte din planul lui Donald Trump de a ataca mult mai serios Huawei, in speranta ca va reusi sa obtina un acord mult mai favorabil cu China inainte de alegerile prezidentiale, dar Coronavirus i-ar putea afecta serios planurile gandite pana acum.

Huawei a incercat sa se pregateasca pentru aceasta situatie, dar e greu de crezut ca va avea cu ce sa inlocuiasca multe dintre componentele esentiale pe care le foloseste acum in produsele sale.