LUNA: RAR Eveniment SPECTACULOS ce va Putea fi Vazut pe CER

LUNA va trece printr-un eveniment spectaculos care va putea fi vazut pe cer de catre oricine e interesant, iata cat de rar este ceea ce urmeaza sa observam.

LUNA marte

LUNA va fi in centrul unui eveniment cu adevarat spectaculos care va putea fi vazut pe cer de catre cei care sunt interesati sa observe ceva care se intampla destul de rar si e vizibil de pe Pamant. Mai exact, cei care urmaresc tent cerul instelat vor putea vedea un eveniment spectaculos in care LUNA va “inghiti” planeta Marte pe data de 18 februarie, mai exact o semiluna urmand a ascunde acest corp ceresc aflat la foarte mare distanta de Pamant chiar acum.

LUNA va trece printr-un eveniment care se numeste “ocultatie”, sau eclipsa partiala, iar asta va ascunde planeta Marte de Pamant pentru toti cei care se uita cu atentie pe cerul instelat. Evenimentul in sine este unul care devine vizibil destul de rar pe cer, iar asta din cauza modului in care are loc, dar din moment ce va fi vizibil acum, va fi cu atat mai interesant de urmarit de catre cei care se uita cu foarte mare atentie la LUNA, dar nu numai.

LUNA: RAR Eveniment SPECTACULOS ce va Putea fi Vazut pe CER

LUNA va avea acest eveniment spectaculos vizibil cel mai bine de pe continentele americane, deci daca va aflati acolo, veti avea parte de cea mai buna vizibilitate, insa asta nu inseamna ca in alte zone nu va putea fi vazut. Avand in vedere ca vorbim despre un eveniment care implica LUNA, el va fi cel mai usor vizibil aproape de rasaritul din ziua de 18 februarie, insa vorbim despre ceva care nu va dura pentru o perioada foarte lunga de timp.

“Ați văzut vreodată o planetă dispărând? Uită-te marți, 18 februarie 2020 și este posibil să ai o vedere rară a lui Marte care dispare în spatele unei semilune. Marte va dispărea într-o clipă. Ei bine, de fapt, în aproximativ 17 secunde. Oricine se ridică exact la momentul potrivit și are cerul senin – și o vedere clară asupra orizontului de est – va vedea că Marte va fi brusc ascuns (numit intrare) în spatele părții luminate a semilunei. Marte va fi la magnitudine +1,2, deci ar trebui să fie suficient de luminos pentru a vedea din majoritatea locațiilor.”

LUNA va ascunde planeta Marte in doar 17 secunde, dar planeta va ramane ascunsa timp de aproximativ o ora, o ora si jumatate, deci veti putea observa “ocultatia”, dar ascunderea in sine va fi foarte rapida. Desigur ca LUNA va lasa planeta Marte sa reapara in univers dupa finalizarea acestui eveniment, iar si in acel moment va putea fi vazut schimbul pe care il fac in raza noastra vizuala cele doua corpuri ceresti care se afla la distante foarte mari.

LUNA, dupa cum v-am mai spus, trece printr-un eveniment de acest gen foarte rar, astfel ca daca nu reusiti sa il surprindeti acum, veti avea destul de mult de asteptat pana cand il veti mai putea vedea.