Guvernul Romaniei: Mesajul UIMITOR pentru Google de la Orban

Guvernul Romaniei google

Guvernul Romaniei, prin primul-ministru Ludovic Orban, a adresat un mesaj uimitor vicepresedintelui companiei Google, una dintre cele mai importante companii IT de pe planeta, dar si una care are foarte multi utilizatori acum in Romania.

Guvernul Romaniei i-a adresat vicepresedintelui Google o invitatie de a deschide o subsidiara in Romania, invitatia fiind facuta in cadrul unei intalniri care a avut loc la Munchen intre primul-ministru, alti reprezentanti de guverne, si oameni de afaceri.

Guvernul Romaniei i-a adresat invitatia lui Kent Walker, vicepresedinte al Google pentru operatiunile Globale, primul-ministru Ludovic Orban prezentandu-i acestuia si avantajele pe care le-ar aduce desfasurarea afacerilor companiei in tara noastra.

Guvernul Romaniei a detaliat cele de mai jos intr-un comunicat de presa publicat dupa intalnirea din Munchen, iar invitatia vine intr-un context in care in Europa se discuta despre taxarea marilor companii IT, precum Google, care isi desfasoara activitatile din Europa prin Irlanda.

“La aceeași dată, șeful executivului român s-a întâlnit cu Kent Walker, vice-președinte pentru afaceri globale al companiei Google, prilej cu care a prezentat interlocutorului avantajele mediului investițional și de afaceri din România, precum și măsurile în acest sens adoptate de guvernul pe care îl conduce. Premierul a adresat vice-președintelui Google invitația de a lua în considerare stabilirea unei prezențe a companiei în țara noastră.”

Guvernul Romaniei inca nu a facut vreo declaratie cu privire la intentiile Frantei si ale Germaniei de a obliga Google sa aiba companii in fiecare tara, si de a-si desfasura afacerile prin ele pentru a plati taxe la nivel local, dar in Romania compania ar putea avea parte de o situatie similara cu cea din Irlanda.