Apple: Acuzata ca Inhiba Inovatia in Domeniul Tehnologiei

0

Apple inhiba inovatia

Apple este acuzata de catre un fost inginer de-al sau ca inhiba inovatia din domeniul tehnologiei, el plecand de la cei din Cupertino in ferbarueie 2019 pentru a-si crea o companie proprie impreuna cu dezvoltatori de aplicatii pentru iDevice-uri.

Inginerul a lucrat la Apple pentru dezvoltarea chip-urilor A7 – A12X, el fiind actionat in judecata de catre Apple in august 2019 dupa ce a fost acuzat ca in baza contractelor semnate la angajare, dupa plecare nu putea avea activitati direct legate de cea a companiei.

In urma procesului, el a acuzat Apple ca i-a invadat intimitatea si i-a monitorizat comunicatiile electronice prin mesaje text, compania spunand in schimb ca el si-a creat compania “competitoare” cand inca era angajat al celor din Cupertino, incercand sa convinga si angajati Apple sa i se alature.

Dupa ce nu a reusit sa convinga un judecator sa blocheze procesul deschis de catre Apple, inginerul sustine acum ca cei din Cupertino incearca sa-i fure proprii angajati, dar ii impiedica si pe cei din Cupertino sa plece si sa-si dezvolte propriile afaceri.

“Apple a fost într-o luptă legală continuă cu Gerard Williams III, care a lucrat la Apple până în februarie 2019, când a plecat pentru a lansa o nouă companie numită Nuvia cu alți dezvoltatori Apple. De atunci, Williams a susținut că Apple i-a invadat confidențialitatea și i-a monitorizat textele, în timp ce Apple s-a plâns că Williams a planificat și dezvoltat Nuvia în timp ce se afla la Apple și a solicitat și angajaților Apple.”

Inginerul sustine ca Apple si-a incalcat propriul contract prin procesul deschis impotriva sa, dar si ca el are menirea de a inhiba inovatia, iar asa vedem din nou cum functioneaza cultura companiei Apple, chiar si impotriva unor fosti, sau actuali, angajati.