Facebook Messenger: Cea mai MARE SCHIMBARE pentru Anul 2020

Facebook Messenger are cea mai mare schimbare pentru anul 2020 detaliata de omul care lucreaza intens la implementarea sa in aplicatia de mesagerie.

Facebook Messenger criptare

Facebook Messenger are in momentul de fata in plin proces de dezvoltare cea mai mare schimbare din cursul anului 2020, compania Facebook dorind sa le ofere utilizatorilor sai motive reale pentru a folosi platforma. Vorbim despre o decizie a celor de Facebook de a implementa in sfarsit in Facebook Messenger un sistem de criptare totala a conversatiilor, asa cum ofera iMessage de ceva vreme, si cum aplicatia are doar pentru o functie separata din cadrul sau.

Facebook Messenger are in dezvoltare sistemul care va permite criptarea totala a conversatiilor utilizatorilor, iar asta pentru ca la un moment dat cineva de la Facebook a decis ca asta ar fi o idee buna. Criptarea totala a conversatiilor facute prin Facebook Messenger este un obiectiv al companiei americane si pentru ca se vrea interconectarea cu WhatsApp si Instagram pentru ca utilizatorii sa poata trmite mesaje intre platforme fara a avea cont in fiecare dintre ele.

Facebook Messenger: Cea mai MARE SCHIMBARE pentru Anul 2020

Facebook Messenger are totusi o foarte mare problema in implemetnarea acestei tehnologii deoarece ea ar presupune schimbarea totala a sistemului de trimitere a mesajelor, conform omului care supravegheaza dezvoltarea. El spune ca e dificil sa schimbi total arhitectura din spatele Facebook Messenger si a sistemului prin care sunt trimise zilnic miliarde de mesaje, dar dupa ce se va intampla asta, conversatiile oamenilor vor fi intr-adevar sigure in sfarsit.

“Tehnologic este greu să te muți de la sistemul care este viu și funcțional și are miliarde de mesaje trimise în fiecare zi, acolo unde se face complet diferit arhitectural. De asemenea, trebuie să ne dăm seama cum să facem cât putem pentru siguranță, în timp ce suntem lideri în privința vieții private. Încercăm să parcurgem acest proces încet și foarte responsabil în timp ce vorbim cu toată lumea.”

Facebook Messenger a promis de foarte mult timp ca va implementa un asemenea sistem de mesagerie pentru aplicatia sa foarte populara, doar ca pana acum a facut numai promisiuni, si nu a realizat ceva concret. Cei de la Facebook for sa implementeze acest sistem si pentru a mai linisti autoritatile care cred ca interconectarea Facebook Messenger, WhatsApp si Instagram e in detrimentul utilizatorilor, insa cat succes vor avea cu asta ramane de vazut.

Facebook Messenger va avea la un moment dat implementat un sistem de criptare totala a conversatiilor, dar e greu de spus in acest punct daca el va fi exact asa precum ni-l dorim, si daca va fi intr-adevar util.