Huawei: Acuzata ca Aduce un Stat Politienesc in Telefoane

Huawei este acuzata ca aduce un stat politienesc in telefoanele tuturor clientilor din lumea intreaga, iata cat de grave sunt avertizarile facute acum.

Huawei politie

Huawei a fost tinta unor acuzatii extrem de dure in cursul acestui weekend, iar unele dintre ele vin pentru a pune presiune si mai mare pe europenii care inca nu au decis ce vor face cu echipamentele 5G ale chinezilor. Liderul camerei reprezentantilor din SUA, Nanci Pelosi, a aruncat o serie de acuzatii foarte dure impotriva Huawei, spunand ca a alege produsele acestei companii este ca si cum ai sustine un regim autocrat in detrimentul democratiei.

Huawei este acuzata deasemenea ca aduce statul politienesc chinez in telefoanele tuturor clientilor din intreaga lume, fiind cunoscut faptul ca guvernul de la Beijing monitorizeaza tot ceea ce fac ai sai cetateni. Huawei a avut cele mai mari probleme cu SUA tocmai din cauza legilor din China, care obliga orice companie locala sa ii furnizeze statului acces la datele sale, sau la software-ul din echipamente, ceea ce poate permite spionarea de la distanta.

Huawei: Acuzata ca Aduce un Stat Politienesc in Telefoane

Huawei a negat vehement tot timpul ca ar fi oferit statului chinez acces la informatii care sa-i permita sa-i spioneze pe cetatenii altei tari, dar recent americanii au spus ca au dovezi ca echipamentele GSM ale chinezilor pot fi accesate de la distanta. Huawei este deasemenea numita de catre Pelosi ca un cal troian al statului chinezesc pentru a obtine acces la informatiile altor state, sau ai cetatenilor acestora, dar pana acum n-au fost public prezentate dovezi care sa sustina asta.

“Este vorba despre alegerea autocrației asupra democrației pe autostrada informațională. Este vorba de a pune poliția de stat în buzunarul fiecărui consumator din aceste țări, din cauza modului chinezesc. Și deci, întrebați despre o alternativă, iar ceea ce am spus acum câteva zile și ieri, este că nu ar trebui să fie o sinoficare a autostrăzii informaționale, ci o internaționalizare a acesteia.”

Huawei are toata aceasta presiune pusa pe ea in perioada in care multe state din Europa trebuie sa ia decizii foarte grele cu privire la permiterea chinezilor de a vinde echipamente 5G care sa fie folosite in retelele 5G din tara. SUA pune foarte mare presiune pe aliatii sai din Europa, spunand inclusiv ca Huawei este o amenintare pentru alianta NATO, deci vorbim despre cuvinte foarte grele aruncate de catre americani pentru a bloca total echipamentele chinezilor.

Huawei nu prea mai pare sa fie o simpla moneda in razboiul comercial dintre SUA si China, ci o reala problema de securitate pe care americani vor sa o blocheze cu orice pret.