Samsung: DE CE este Acuzata ca isi MINTE din nou Clientii

Samsung este acuzata din nou ca isi minte clientii, un nou telefon recent lansat de catre coreeni aducand noile controverse pentru companie acum.

Samsung este din nou in centrul unei controverse din cauza telefoanelor sale, doar ca de aceasta data problemele cad pe un model care ar fi trebuit sa aiba parte de mai multa atentie buna decat negativa. Ieri a aparut un prim test de rezistenta pentru Samsung GALAXY Z Flip, noul telefon pliabil al celor de la Samsung, iar din pacate, se pare ca al sau ecran se zgarie foarte usor, chiar si cu unghia, ceea ce sugereaza faptul ca n-ar fi din sticla, ci din plastic.

Samsung a afirmat ca telefonul sau este din sticla, dar testele arata ca fragilitatea de care da dovada sugereaza ca ar fi de fapt din plastic, iar unii jurnalisti acuza coreenii ca isi mint clientii. Samsung spune ca pentru GALAXY Z Flip a decis sa foloseasca un nou tip de ecran ultra-subtire care se si pliaza, deci nu poate fi complet din sticla, pentru ca altfel s-ar fi spart la prima indoire, deci e mai mult ca sigur un material hibrid, cu mai mult plastic.

Samsung: DE CE este Acuzata ca isi MINTE din nou Clientii

Samsung a combinat, cel mai probabil, sticla cu plasticul pentru a reusi sa creeze acest ecran, iar asta pentru ca nu e sticla pura ceea ce vedem pe dispozitiv, iar asta genereaza toate controversele. Samsung nu are un ecran care sa ofere si aceeasi rezistenta la zgarieturi precum un ecran de sticla, astfel ca simpla trecere a unghiei peste el va lasa zgarieturi adanci, exact precum se intampla la Samsung GALAXY Fold, care are un ecran din plastic, iar acea cuta din zona de pliere este deasemenea vizibila in continuare.

“Galaxy Z Flip este dotat cu un ecran Infinity Flex cu sticla ultra subțire (UTG) de la Samsung pentru a oferi un aspect elegant și premium și a oferi o experiență de vizionare imersivă ”. „Prima tehnologie UTG de la Samsung este diferită de alte dispozitive emblematice Galaxy. În timp ce afișajul se îndoaie, trebuie manipulat cu atenție. De asemenea, Galaxy Z Flip are un strat protector deasupra UTG similar cu Galaxy Fold.”

Samsung explica mai sus ce fel de ecran foloseste, dar din nou, nu ofera detalii foarte clare cu privire la faptul ca ecranul acesta nu e complet din sticla, ci e cel mai probabil facut dintr-o combinatie de materiale. Situatia e similara cu cea in care Apple spunea ca foloseste safir pentru a proteja unele componente din produsele sale, cand de fapt materialul era o combinatie intre sticla si safir, al doilea material fiind intr-o cantitate foarte mica.

Samsung e cel mai probabil intr-o situatie similara, iar din pacate asta cam pune in umbra telefonul sau, care e o inovatie adevarata, si va da nastere unei cresteri in interesul pentru telefoanele pliabile.