Huawei: PROBLEMA foarte MARE pentru Clientii cu Telefoane Noi

Huawei are o problema foarte mare cu telefoanele noi, iar clientii nu afla despre ea decat dupa ce isi cumpara dispozitivele de la compania chinezeasca.

Huawei probleme

Huawei duce in momentul de fata o lupta surda cu SUA pentru a putea lansa si vinde telefoanele in intreaga lume cu tot ceea ce pot oferi ele, insa multi dintre clienti nu stiu prea clar ce nu primesc in ele. Separat de toate aplicatiile celor de la Google, Huawei nu poate preinstala in telefoanele sale nici aplicatiile de la Facebook, WhatsApp, Instagram, ele fiind folosite de miliarde de oameni din intreaga lume, care nu vor fi amuzati sa afle ca nu le au.

Huawei are un magazin dedicat de aplicatii numit AppGallery, insa aceste aplicatii nu se regasesc acolo pentru ca ele nu pot fi oferite de catre chinezi nici macar prin acest magazin, deci nu pot fi descarcate usor. Cei care vor WhatsApp, Facebook, Facebook Messenger, Instagram, in propriul telefon Huawei vor trebui sa caute aplicatiile pe website-urile oficialale ale companiei Facebook, dar nu sunt toate disponibile pentru download acolo, iar Huawei nu le poate oferi.

Huawei: PROBLEMA foarte MARE a Clientilor cu Telefoane Noi

Huawei nu le poate oferi clientilor aceste aplicatii pentru ca ele sunt facute in SUA, iar in telefoanele sale nu pot fi incluse, altfel telefoanele nu pot fi vandute in lumea intreaga. Cei care cumpara telefoane de la Huawei sunt obligati fie sa foloseasca magazine de aplicatii necunoscute, probabil pline cu virusi, sau sa renunte la multe aplicatii, WhatsApp putand fi descarcata de pe website-ul platformei, dar in rest celelalte sunt cam greu de gasit, din pacate.

“Nu am intrat în el cu așteptări ridicate și asta este bine, deoarece AppGallery este destul de dezamăgitor. Abia am găsit aplicații pe care le-am recunoscut, cu excepția aplicațiilor chineze precum TikTok și AliExpress. Am căutat WhatsApp, iar magazinul mi-a sugerat „Whatsapp Tools Advanced” și „Whatsapp Kits Pro”. Inutil să spun, niciuna dintre ele nu sunt aplicații oficiale WhatsApp. A fost aceeași poveste pentru aproape fiecare aplicație majoră la care vă puteți gândi.”

Huawei stie ca asta e o mare problema, iar daca pentru Google Maps a gasit o alternativa pe care lumea o si poate folosi, pentru Facebook, Facebook Messenger, sau Instagram nu exista alternative. Multi dintre cei care cumpara telefoanele Huawei lansate dupa toamna anului trecut si pana in prezent nu stiu ca nu au aceste aplicatii, si ca nu le pot instala de undeva, iar aceasta situatie nu se va schimba dupa ce Huawei P40 Pro va fi lansat pentru toata lumea.

Huawei ar vrea cu nerabdare sa scape de sanctiunile din SUA care i-au limitat atat de mult activitatea, insa e improbabil ca asta sa se intample prea curand pentru chinezi.