WhatsApp: PROBLEMA FARA PRECEDENT ce Afecteaza TOATA Lumea

WhatsApp are o problema fara precedent dezvaluita astazi, iar ea afecteaza aproape toti utilizatorii platformei de mesagerie, iata cat de grav e totul.

whatsapp indexare

WhatsApp a avut astazi dezvaluita o problema fara precedent pentru toti cei care folosesc platforma de mesagerie, si vorbim despre ceva ce nimeninu crede ca ar fi posibil, avand in vedere promisiunea “securitatii”. Dupa ani de zile in care WhatsApp a tinut ascunse link-urile de invitatie pentru grupurile de utilizatori, astazi ele au inceput sa apara pe motorul de cautare Google, si asta a permis lumii intregi sa descopere toate grupurile existente pe Facebook.

WhatsApp a tinut ascunse grupurile de conversatii din motive lesne de inteles, compania americana incercand sa protejeze intimitatea utilizatorilor, dar dintr-odata asta nu a mai devenit o prioritate. Din cauza acestei schimbari foarte multe grupuri publice au devenit accesibile de catre oricine, unii reusind sa descopere inclusiv numerele de telefon ale membrilor unui ONG ce apartine de ONU, insa sigur sunt si multe alte lucruri mai serioase facute publice de WhatsApp cu aceasta schimbare.

WhatsApp: PROBLEMA FARA PRECEDENT ce Afecteaza TOATA Lumea

WhatsApp grup ong ONU
Lista cu numerele de telefon ale membrilor grupului WhatsApp al unui ONG al ONU.

WhatsApp a lasat libere pentru indexare in Google Search atat grupuri private, cat si grupuri publice, iar compania se face ca nu intelege care e problema, cand a fost intrebata ce se intampla. Puteti vedea mai jos raspunsul pe care WhatsApp l-a oferit pentru problema, ea vorbind despre faptul ca link-urile publicate pe internet de administratori pot fi indexate de Google, dar in realitate problema e ca serverele sale au fost indexate de motorul de cautare.

“Administratorii de grup din grupurile WhatsApp pot invita orice utilizator WhatsApp să se alăture acelui grup prin partajarea unui link pe care l-au generat. Ca toate conținuturile care sunt partajate în canalele publice căutate, invitațiile care sunt postate public pe internet pot fi găsite de alți utilizatori WhatsApp. Linkurile pe care utilizatorii doresc să le partajeze în mod privat cu persoane pe care le cunosc și de încredere nu trebuie publicate pe un site web accesibil publicului.”

WhatsApp are grupurile publice si private dezvaluite catre public, nu in totalitate, ci partial, astfel ca pot fi descoperite o varietate de informatii private care n-ar trebui publicate pe internet, dar care devin acum cunoscute public. Desigur ca e greu sa gasesti ceva care sa fie cu adevarat interesant, dar WhatsApp dezvaluie acum si cam cate ilegalitati se comit pe grupurile sale de conversatii, iar politia va avea multe de gasit multumita acestei probleme.

WhatsApp nu pare dornica sa rezolve problema din moment ce nici macar nu recunoaste ca exista una, astfel ca utilizatorii ramane cu grupurile devenite publice, fara ca vreo solutie sa existe.