Google: AVERTIZAREA IMPORTANTA pentru TOTI Clientii Huawei

Google a emis o avertizare extrem de importanta astazi pentru toti clientii de telefoane Huawei, iata ce le recomanda compania sa faca pe telefoane.

Google avertizare huawei

Google a emis o avertizare foarte importanta pentru toti clientii cu telefoane de la Huawei, si vorbim despre un anunt pe care toata lumea ar trebui sa il ia foarte in serios in momentul de fata. Google a explicat din nou faptul ca niciunul dintre telefoanele noi de la Google nu pot avea aplicatiile sale, si ii avertizeaza pe oameni sa nu le instaleze din surse terte, care nu sunt de incredere, si care le pot aduce malware, sau virusi pe telefoanele Android.

Google spune ca inca xista foarte multa confuzie cu privire la interdictia care este impusa impotriva companiei Huawei in momentul de fata, dar ca ea nu vine direct de la cei din Mountain View. Google spune ca niciunul dintre telefoanele noi de la Google lansate dupa 16 mai nu au aplicatiile sale pentru ca sanctiunile din SUA interzic acest lucru, ele nefiind certificate de catre companie, deci ea nu poate garanta ceea ce este oferit in cadrul lor.

Google: AVERTIZAREA IMPORTANTA pentru TOTI Clientii Huawei

Google spune si ca separat de faptul ca aplicatiile sale instalate din surse terte pot contine malware, ele nu vor functiona cum trebuie pentru ca serviciile sale nu functioneaza pe terminale fara certificare. Asta inseamna ca ar putea fi imposibila folosirea Gmail, YouTube, Google Play Store, Chrome, si nu numai, iar cum telefoanele Huawei lansate dupa 16 mai nu sunt certificate, folosirea aplicatiilor americanilor este ca un joc de noroc.

“Pe 16 mai 2019, guvernul american a plasat Huawei pe lista sa de entități. Acest lucru înseamnă că Google este interzis să lucreze cu Huawei pe modele noi de dispozitive sau să furnizeze aplicații Google, inclusiv Gmail, Hărți, YouTube, Play Store. Din cauza restricțiilor guvernamentale descrise mai sus, noile modele de dispozitive Huawei puse la dispoziția publicului după 16 mai 2019 nu au reușit să treacă prin acest proces de securitate și nici nu vor fi preîncărcate Play Protect. Drept urmare, ele sunt considerate „necertificate” și nu vor putea utiliza aplicațiile și serviciile Google. În plus, aplicațiile Google încărcate nu vor funcționa în mod fiabil, deoarece nu permitem ca aceste servicii să funcționeze pe dispozitive necertificate în care securitatea poate fi compromisă. Reîncărcarea aplicațiilor Google are, de asemenea, un risc ridicat de instalare a unei aplicații care a fost modificată sau modificată în moduri care pot compromite securitatea utilizatorului.”

Google vorbeste acum pentru prima oara despre uriasa problema in care se afla cei de la Huawei in momentul de fata, iar avertizarile lor au venit si de la foarte multa alta lume pana acum. Huawei nu prea promoveaza instalarea aplicatiilor celor de la Google, dar compania americana face acum o prima avertizare cu privire la telefoanele certificate, si cam da de inteles ca ele nu ar fi sigure pentru ca nu au fost certificate inainte de a se permite instalarea Android.

Google nu spune in mod direct faptul ca telefoanele Huawei nu sunt sigure, si ca ele pot reprezenta o problema de securitate pentru oameni, dar toata lumea ar trebui sa stie la ce se supune cand foloseste aceste telefoane.