Comisia Europeana: Anunt Foarte IMPORTANT Privind WhatsApp

Comisia Europeana a facut un anunt extrem de important cu privire la WhatsApp, iata ce a declarat institutia si de ce trebuie sa fim foarte atenti acum.

Comisia Europeana whatsapp

Comisia Europeana a facut un anunt extrem de important in ceea ce priveste WhatsApp, iMessage, sau Facebook Messenger, autoritatile luand foarte multa lume prin surprindere cu decizia pe care au luat-o. Comisia Europeana si-a anuntat toti angajatii prin forumurile interne de discutii ca trebuie sa inceapa sa foloseasca aplicatia Signal pentru comunicarile facute intre ei, cu informatii sensibile privind tot ceea ce are legatura cu functionarea buna a comisariatelor, si nu numai.

Comisia Europeana nu recomanda WhatsApp, Facebook Messenger, iMessage, sau orice alta platforma de mesagerie in afara Signal deoarece niciuna nu ar fi la fel de sigura precum cea pe care a ales-o pentru folosire. Comisia Europeana considera ca tehnologia de criptare a informatiilor pe care Signal a implementat-o este una inovatoare si foarte sigura, astfel incat comunicatiile nu pot fi interceptate, WhatsApp si Facebook Messenger find cunoscute ca nesigure.

Comisia Europeana: Anunt Foarte IMPORTANT Privind WhatsApp

Comisia Europeana pune totusi, in mod foarte interesant, iMessage in aceeasi situatie cu WhatsApp si Facebook Messenger, iar asta ar putea avea legatura cu o alta problema a celor de la Apple. Desi conversatiile din iMessage sunt criptate, backup-urile iDevice-urilor sunt stocate in mod necriptat in iCloud, astfel ca hackerii si agentiile de informatii pot avea acces la ele dintr-un backup iCloud, ceea ce Comisia Europeana nu considera ca fiind normal, iar in cazul Signal nu s-ar intampla asta.

“Comisia Europeană le-a spus personalului său să înceapă să utilizeze Signal, o aplicație de mesagerie criptată de la capăt la capăt, pentru a spori securitatea comunicațiilor sale. Instrucțiunea a apărut pe plăcile de mesagerie internă la începutul lunii februarie, anunțând angajații că „Semnalul a fost selectat ca aplicație recomandată pentru mesagerie instantanee publică”.”

Comisia Europeana nu mai considera WhatsApp sigura dupa ce telefonul lui Jeff Bezos a fost spart prin aceasta aplicatie, iar cum Facebook Messenger vine de la aceeasi companie, e clar de ce nu exista incredere. Signal e facuta total diferit, si a fost totdeauna privita ca fiind cea mai sigura aplicatie de mesagerie din lume, deci recomandarea de la Comisia Europeana pentru angajatii sai vine si ca urmare a tuturor recomandarilor expetilor in securitate informatica.

Comisia Europeana are informatii foarte importante de protejat, inclusiv prin angajatii sai, deci e normal sa le recomande sa foloseasca doar cele mai sigure servicii posibile pentru a proteja datele.