LUNA: Fenomenul de NEUITAT Vizibil Impreuna cu Planeta Venus

LUNA si planeta Venus vor oferi un fenomen de neuitat pentru toti cei care vor urmari stelul instelat zilele acestea, iata cand vei putea vedea evenimentul.

LUNA Planeta Venus

LUNA si Planeta Venus vor trece printr-un fenomen spectaculos saptamana aceasta, cele doua corpuri ceresti urmand a fi vizibile pe cerul instelat intr-un mod care nu se intampla chiar atat de des precum ati crede. Vorbim despre un foarte interesant fenomen spectaculos care va avea loc joi, 27 februarie, si in care LUNA plus Planeta Venus vor fi in centrul atentiei, astronomii descriind totul ca pe un eveniment pe care nimeni nu ar trebui sa il rateze daca il poate vedea.

LUNA va trece in ziua de joi prin fenomenul de semiluna, care nu este unul nici rar, si nici spectaculos, insa prezenta planetei Venus in forma completa, si foarte luminoasa este ceea ce schimba complet situatia. Planeta Venus este in aceasta perioada in cea mai indepartata pozitie in raport cu soarele, iar asa o vedem mult mai luminoasa, si completa, langa LUNA, completand acest fenomen spectaculos.

LUNA: Fenomenul de NEUITAT Vizibil Impreuna cu Planeta Venus

LUNA va fi vzibila in diverse forme pe cer in urmatoarele saptamani, asa cum este si normal, dar planeta Venus nu va mai fi atat de aproape de ea pana undeva prin iunie, cand e de asteptat un fenomen similar. Planeta Venus isi va continua miscarea prin galaxie in jurul Soarelui, in timp ce LUNA se misca in jurul Pamantului, astfel ca ele nu vor mai fi foarte aproape curand pe masura ce noi ne apropiem de Soare in urmatoarele luni de zile, dupa cum prea bine stiti.

“Dacă aveți un cer senin joi, 27 februarie, aruncați o privire spre sud-vest în câteva ore după apusul soarelui și veți vedea o vedere cerească de neuitat. O delicată lună de semilună curbă va fi vizibilă aproape alături de o planetă foarte strălucitoare Venus, împreună cele două cele mai strălucitoare obiecte din cerul nopții.”

LUNA a trecut luna aceasta deja printr-un fenomen rar pe care astronomii l-au urmarit cu mare placere, iar in luna ianuarie a fost vorba desore o situatie similara, ceea ce desigur ca ne aduce aici. LUNA va putea fi observata in “dansul” sau cu planeta Venus pe cerul instelat al zilei de 27 februarie, aduca joi, din emisfera nordica, astfel ca daca aveti ocazia, veti putea urmari totul fara probleme, insa doar in cursul acestei zile, nu si in altele care vor urma.

LUNA isi continua totusi miscarile in jurul Pamantului, astfel ca mai asteptam si luna plina in urmatoarele saptamani, plus una dintre cele mai apropiate prezente in raport cu Pamantul.