iPhone 12: PREMIERA Mondiala din Piata Telefoanelor Mobile

iPhone 12 802.11ay

iPhone 12 ar urma sa fie lansat cu o premiera mondiala pentru piata telefoanelor mobile, daca pana in toamna acesta va fi singurul model de telefon care va avea integrata o tehnologie pe care restul producatorilor de telefoane au cam evitat-o.

iPhone 12 are anuntata implementarea unui nou standard tehnologic, mai exact suport pentru retelele WiFi 802.11ay, acestea oferind viteze Gigabit pentru telefoane mobile, si fiind superioare celor 802.11ax implementate in momentul de fata in noile modele.

iPhone 12 ar urma sa aiba acest standard implementat in 2020 pentru ca acum va fi si finalizat, desi Qualcomm Snapdragon 855 are suport pentru el, producatorii l-au cam evitat pentru ca nu e finalizat, si oricum nu prea exista routere cu suport pentru tehnologie.

iPhone 12 va avea implementat acest standard daca versiunea sa finala va fi stabilita pana la final de an 2020, insa in caz contrar, cei de la Apple ar putea decide sa “sara” peste implementare pana in 2021, dupa ce totul va fi finalizat la nivel de standardizare.

“Conform sursei fiabile de informații pentru iPhone 12 pentru următorul termen, va exista posibilitatea de a sprijini IEEE 802.11ay, care este aproape de standard Wi-Fi de comunicare pe teren. Apple va îmbunătăți viteza de transfer de date între dispozitivele din interior, în principal, ca tehnologie WiFi Gigabit. IEEE 802.11ay a fost procedat la Draft 5.0, specificația finală va fi decisă până la sfârșitul anului 2020.”

iPhone 12 ar putea oferi viteze ultra-rapide de transfer de date prin WiFi 802.11ay, insa pe distante scurte, cam ca tehnologia Bluetooth, dar ramane de vazut cum va arata standardul in versiunea finala pe care o va implementa si compania Apple.