Dacia Duster: Comparatia ULUITOARE cu Tesla Model X (VIDEO)

Dacia Duster apare astazi intr-o comparatie uluitoare cu Tesla Model X, cele doua SUV-uri trecand printr-o serie de teste care i-au uimit pe fanii lor.

Dacia Duster este cel mai popular SUV din Romania, si unul dintre cele mai populare din Europa multumita pretului foarte mic, iar aceasta popularitate il aduce astazi intr-o comparatie extrem de interesanta. Dacia Duster este pus fata in fata cu Tesla Model X intr-un test care are menirea de a ne arata cat de bine se descurca SUV-ul romanesc cand vine vorba despre folosirea pe teren accidentat, iar rezultatele sunt cu adevarat surprinzatoare.

Dacia Duster ar trebui sa fie “ma SUV” decat Texla Model X, care a fost gandita in principal pentru Oras, insa iata ca masina producatorului american reuseste sa se descurce mult mai bine in majoritatea testelor. In foarte multe dintre situatii se observa ca sistemul 4X4 de pe Tesla Model X a fost gandit pentru a functiona mai bine decat cel de pe Dacia Duster, ducand puterea motorului catre rotile care au aderenta si pot misca masina in zone dificile.

Dacia Duster: Comparatia ULUITOARE cu Tesla Model X (VIDEO)

Dacia Duster surprinde totusi foarte mult cu agilitatea de care da dovada pe terenul accidentat, masina reusind sa treaca de fiecare proba fara probleme, asa cum s-a intamplat si cu Tesla Model X. Desigur ca nivelul de confort din Tesla Model X este superior, iar sistemul 4X4 este mult mai bine gandit, cel de pe Dacia Duster fiind la un moment dat aproape de a rasturna masina , ceea ce nu e tocmai o veste foarte buna pentru soferii care-l folosesc.

Dacia Duster a avut la un moment dat si o serie destul de mare de dificultati din cauza sistemului 4X4 care nu distribuie in mod corect puterea motorului catre rotile care au contact cu solul, dar asta e de asteptat. Tesla Model X costa de vreo 7 – 8 ori mai mult decat o Dacia Duster, deci e normal sa existe diferente colosale intre cele doua masini, iar ele se vad chiar si pe partea de offroad, ceea ce nu ar trebui sa mire pe absolut nimeni.

Dacia Duster demonstreaza totusi ca e buna pentru calatoriile pe teren accidentat, si poate fi o masina de nadejde in foarte multe situatii de acest gen, deci e perfecta pentru Romania.