Coronavirus Romania: Anunt EXTREM de IMPORTANT de la Guvern

Coronavirus Romania guvern

Coronavirus a inceput sa se raspandeasca in Europa, Italia fiind tara cea mai afectata deocamdata, dar este mai mult ca sigur faptul ca si alte tari din preajma ei vor fi afectate in perioada urmatoare, iar autoritatile incep sa spuna ca virusul va ajunge in Romania foarte curand.

Coronavirus genereaza deja panica in Italia, si asta e normal pentru ca sunt sute de persoane infectate, cu 3 morti deja, deci e normal sa existe frica, mai ales ca in China sunt zeci de mii de oameni infectati si mii de morti, Europa fiind, din pacate, urmatoarea zona de batalie.

Coronavirus obliga autoritatile din Romania sa emita si o avertizare foarte importanta pentru toti romanii care calatoresc in Italia, in special in zonele in care exista cele mai multe cazuri confirmate cu acest virus, si le cer romanilor sa declare ce zone au vizitat.

Coronavirus a adus la vamile din Romania, inclusiv aeroporturi, formulare pe care calatorii trebuie sa le completeze si sa mentioneze regiunile din Italia vizitate, si toti cei care au fost prin zonele afectate trebuie sa stea 14 zile in carantina pentru a evita infectarea altor persoane.

“Cel mai important este responsabilitatea cetăţeanului respectiv. Adică dacă persoana respectivă ştie că vine dintr-o anumită zonă foarte afectată sau dacă persoana respectivă ştie că are simptome şi are probleme trebuie anunţe acest lucru la graniţă, trebuie să-l spună. Astăzi am avut o situaţie, în afară de situaţia cu doamna (din Buzău – n.r). Au venit un număr de cetăţeni direct într-un anumit judeţ fără să spună la nimeni. S-a aflat, foarte rapid s-au luat măsurile, a fost acolo Direcţia de Sănătate Publică, a fost acolo Poliţia, s-a stabilit care sunt persoanele respective şi din ce ştiu au fost conduse la carantină pentru că vin dintr-o zonă care este carantinată în Italia.”

Coronavirus obliga autoritatile sa le ceara romanilor sa nu infecteze in mod constient, sau inconstient, alte persoane, si sa declare zonele din Italia pe care le-au vizitat pentru a fi testate pentru a se vedea daca sunt infectate, si sa impiedice raspandirea virusului in Romania.

Coronavirus genereaza apritia primelor simptome foarte tarziu, iar romanii trebuie sa fie constienti ca e important sa primeasca ajutor din timp si sa nu infecteze alti oameni, deci cand intra in tara trebuie sa declare pe unde au fost pentru a fi ajutati.

Coronavirus se raspandeste si pentru ca multe persoane nu stiu ca sunt bolnave, deci este foarte important ca separat de protectia cu masti, oamenii sa si dezvaluie pentru autoritati pe unde merg, pentru a se detecta din timp daca ar putea fi purtatori ai periculosului virus.