Primul Mac cu Procesor de Telefon va fi Lansat foarte Curand

mac procesor telefon

Apple merge inainte cu planul de a lansa un Mac al carui procesor este ARM, adica acelea pentru telefoane mobile, americanii lucrand de ceva vreme la produse de acest gen, si se pare ca intr-un final lucrurile incep sa se transforme in realitate.

Dupa foarte multi ani de speculatii privind lansarea primului Mac al carui procesor este ARM, iataca 2021 ar urma sa fie anul in care compania Apple ar urma sa transforme acest vis in realitate pentru multi dintre cei care asteapta aceasta schimbare.

Apple ar urma sa lanseze un Mac cu procesor de telefon in maxim un an si jumatate de zile, adica cel tarziu impreuna cu iPhone 12S, si ar marca o noua decizie importanta, de a renunta la procesoarele de la Intel, care n-au prea progresat in ultimii ani.

Coronavirus a “ajutat” Apple sa isi intensifice programul de a dezvolta procesul de fabricatie care va sta la baza procesoarelor noi pentru iPhone 12, si poate chiar primele Mac-uri, tehnologia de 5nm fiind o prioritate pentru americani.

“Ne așteptăm ca noile produse Apple în 12-18 luni să adopte procesoare realizate prin proces de 5 nm, inclusiv noul iPhone 2H20 5G, noul iPad 2H20 echipat cu mini LED și noul Mac 1H21 echipat cu procesor propriu. Credem că suportul iPhone 5G, adoptarea de către ‌iPad‌ a tehnologiei inovatoare de panou de dimensiuni medii și prima adopție de către Mac a procesorului de design propriu sunt toate strategiile critice ale produsului și tehnologiei Apple. Având în vedere că procesorul este componenta de bază a noilor produse, credem că Apple a crescut investițiile legate de 5 milimetri după izbucnirea epidemiei. În plus, Apple care ocupă mai multe resurse ale furnizorilor asociați va împiedica evoluția concurenților.”

Apple va folosi procesul de fabricatie de 5nm pentru procesoarele seriei iPhone 12, iar daca totul va functiona foarte bine, atunci pentru Mac-urile de urmatoare generatie procesoarele ar trebui sa fie bazate pe aceeasi tehnologie importanta.