Netflix: RENUNTA la Luna GRATUITA, IEFTINESTE Abonamentele

Netflix renunta la luna gratuita pe care o oferea pentru abonatii care activau conturi noi, iata ce schimbare radicala a facut si pentru abonamente.

Netflix gratuitate

Netflix a inceput sa aplice o noua strategie care i-ar putea afecta substantial cresterea foarte mare de care s-a bucurat in ultimul an, iar asta pentru ca in tot mai multe tari compania renunta la luna gratuita oferita la inscriere. Aceasta strategie se aplica inclusiv in Romania, la noi Netflix oferind in loc de o luna gratuita un upgrade la un abonament superior in primele 30 de zile, dupa care utilizatorii revin la abonamentul pe care l-au ales pentru a viziona filmele si serialele.

Netflix aplica o strategie diferita in India, acolo unde exista sute de milioane de potentiali clienti, si desi a renuntat la luna gratuita acolo, in primele 30 de zile le cere oamenilor doar 0.069 dolari pe abonament. E ca si cum oamenii n-ar plati nimic in prima luna de folosire a Netflix, iar dupa aceea ei revin la abonamentul standard ales, insa e neobisnuita strategia de a cere totusi un pret ridicol de mic in prima luna de abonament pe care clientii il aleg.

Netflix: RENUNTA la Luna GRATUITA, IEFTINESTE Abonamentele

Netflix pare sa vrea sa ii obisnuiasca pe oamenii din toata lumea cu faptul ca luna gratuita de folosire a platformei a devenit istorie, si ca vrea sa scoata bani de pe urma oricarei secunde de vizualizare a filmelor si serialelor. Asta desigur ca ar trebui sa aduca o crestere a veniturilor pe care Netflix le inregistreaza in fiecare trimestru fiscal, si pentru companie vestea ar trebui sa fie una foarte buna, dar asta numai daca suficient de multi oameni continua sa faca abonamente.

“După revocarea ofertei care le-a permis noilor utilizatori să se bucure de o primă lună gratuită, Netflix India a introdus un plan care permite noilor abonați să se bucure de prima lună de abonament pentru doar Rs 5 (0,069 USD). Oferta, aflată acum în faza de testare introductivă, va fi disponibilă pentru un număr selectat de abonați noi și indisponibilă pentru clienții existenți.”

Netflix a atras foarte multi abonati multumita faptului ca ofera o luna de abonament gratuit pentru clientii care faceau conturi noi, dar cum asta a disparut, e posibil ca oamenii sa se reorienteze. Daca alte platforme vor oferi deasemenea o luna de gratuitate pentru streaming de filme si seriale, atunci e posibil ca Netflix sa aiba o problema foarte serioasa in urmatorul an, oamenii apreciind foarte mult lucrurile gratuite, in special cand e vorba de streaming.

Netflix nu a vorbit deocamdata despre ceea ce se intampla cu aceasta schimbare foarte mare de strategie, dar sigur vom afla mai multe detalii in saptamanile urmatoare in platforma.