Google: SURPRIZA, Veste de ULTIMA ORA pentru Clientii Huawei

Google ii surprinde pe clientii de telefoane Huawei cu un gest de ultima ora la care nimeni nu se astepta dupa ce a avertizat lumea privind telefoanele lor.

Google surpriza huawei

Google a facut zilele trecute un anunt foarte important cu privire la faptul ca in noile modele de telefoane Huawei nu pot fi folosite aplicatiile sale, si chiar daca sunt instalate din surse terte, functionarea ar putea fi afectata. La scurt timp dupa aceasta atentionare facuta de catre Google pentru clientii care au, sau vor, sa cumpere telefoane de la Huawei, a venit o veste surpriza care ne spune ca americanii ar fi cerut de la Guvernului SUA permisiunea de a reincepe colaborarea cu chinezii.

Google ar fi cerut din nou de la Guvernul SUA, poate cel mai probabil direct subordonati lui Donald Trump, sa ii fie permisa reinceperea colaborarii cu Huawei pentru ca telefoanele noi sa poata avea aplicatiile si serviciile sale. Decizia pe care Google a luat-o este una destul de surprinzatoare avand in vedere ca americanii au cerut inca de acum cateva luni acelasi lucru de la Departamentul de Comert din SUA, insa nu a primit aprobarea.

Google: SURPRIZA, Veste de ULTIMA ORA pentru Clientii Huawei

Google a avut pana in 2019 o colaborare foarte stransa cu Huawei, care acum cativa ani i-a produs chiar si telefoanele din seria Pixel, astfel ca sanctiunile pe care le-a impus SUA i-au afectat deasemenea activitatea. Problema si mai mare pentru Google este ca Huawei vrea sa devina independenta cu un magazin de aplicatii propriu, dar si cu alte servicii separate, si cum are 400 de milioane de utilizatori activi doar in AppGallery, e usor de inteles de ce Google preseaza Casa Alba.

“Google a solicitat guvernului Statelor Unite pentru permisiunea de a oferi furnizorului de telefonie inteligentă chineză Huawei serviciile sale.”

Google n-a pierdut deocamdata decat undeva pe la 10 – 20 de milioane de utilizatori care ar fi avut acces la Google Play Store din cauza sanctiunilor din SUA, insa pe masura ce timpul trece, situatia se agraveaza. Sutele de milioane de clienti ai Huawei care au cumparat telefoane pana in mai 2019 pot sa foloseasca fara probleme tot ce ofera Google, iar cei care o fac acum nu pot face nimic, dar poate ca Donald Trump va reveni la ganduri mai bune si va ridica sanctiunile.

Google nu poate face absolut nimic in momentul de fata in ceea ce priveste sanctiunile pe care Huawei le are impuse, iar presiunea pusa pe Casa Alba e cam singura sa arma, dar Donald Trump e in campanie electorala, si e gre de spus ce se va intampla.