Coronavirus: Atentionare de la Biserica Ortodoxa din Romania

Coronavirus Biserica Ortodoxa din Romania

Coronavirus a adus, in mod deloc surprinzator, si o atentionare de la Biserica Ortodoxa Romana pentru credinciosii care in aceasta perioada doresc sa viziteze unul dintre lacasele de cult, atentionarea fiind facuta pentru a ii ajuta sa previna o eventuala infectare.

Coronavirus a infectat deja un roman de pe teritoriul Romaniei, iar in contextul in care exista zeci de alte persoane in carantina, si zilnic sunt testate altele, Biserica Ortodoxa Romana ii atentioneaza pe credinciosi sa fie foarte atenti atunci cand viziteaza lacasele de cult.

Biserica Ortodoxa Romana le cere oricaror persoane care au simptome de gripa, sau Coronavirus, sa evite locurile aglomerate si spatiile bisericilor pentru a nu risca sa ii imbolnaveasca pe alti oameni sanatosi, recomandand ascultarea slujbelor la Radio Trinitas, si Trinitas TV.

Coronavirus forteaza Biserica Ortodoxa Romana sa emita inclusiv o avertizare pentru a nu saruta icoanele din lacasele de cult, doar de catre cei care se tem ca se pot imbonavi de grija, sau virusul din China, icoanele fiind oricum igienizate in mod regulat.

“Persoanele care manifestă simptomele de gripă de orice fel şi simptomele de coronavirus, descrise de autoritățile medicale, sunt sfătuite să evite în acele zile locurile aglomerate, inclusiv spațiul bisericii, pentru a nu-i expune și pe alții la o posibilă îmbolnăvire. Menționăm că în Biserică Sfânta Împărtășanie se pregătește și se administrează totdeauna în condiții de igienă totală, iar icoanele sunt frecvent igienizate. Cei care se tem în această perioadă de îmbolnăvire pot evita temporar sărutarea icoanelor din biserică, însă pot săruta icoanele din propria casă.”

Coronavirus aduce o avertizare destul de surprinzatoare de la Biserica Ortodoxa Romana, aceasta facand, daca nu ma insel, pentru prima oara o recomandare de a nu atinge icoanele in lacasele de cult de catre persoanele care se tem de o posibila infectare.