Coronavirus Romania: Anuntul IMPORTANT Venit de la Guvern

Coronavirus romania telverde

Coronavirus este in mod oficial in Romania, primul caz de persoana infectata de noul virus COVID 19 fiind confirmata in mod oficial aseara, iar acum ea se afla in spitalul de boli infectioase Matei Bals din Bucuresti pentru a fi trata de catre doctori.

Coronavirus tine 99 de persoane in carantina si 5667 izolate la domiciliu, insa pentru restul populatiei Guvernul Romaniei a anuntat astazi lansarea unui numar de telefon TelVerde special pentru cetatenii care au intrebari in legatura cu noul virus care a ajuns in tara.

Coronavirus nu are declarata epidemie in Romania, abia un caz a fost inregistrat, insa cei care au intrebari cu privire la virus pot apela numarul TelVerde 0800 800 358 pentru a discuta cu oameni din Ministerul Sanatatii in legatura cu acest virus.

Coronavirus a speriat foarte multa lume, iar cei care vor sa fie informati in mod corect in legatura cu el pot suna zilnic intre orele 08:00 si 23:00 pentru a afla informatii de la operatorii Ministerului Sanatatii, si e bine sa faceti asta decat sa ascultati de stirile false de pe Facebook si WhatsApp.

“Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia Telverde. Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.”

Coronavirus este in atentia autoritatilor din Romania, iar ele spun ca daca persoane au simptome care sa sugereze faptul ca au fost infectate, daca au calatorit intr-o zona cu infectii, sau au intrat in contact cu persoane infectate, atunci ajutorul trebuie cerut la 112, nu la acest TelVerde.