Calea Lactee: Cercetatorii UIMESC Pamantul cu Anuntul ULUITOR

Calea Lactee are parte de un anunt uluitor de la cercetatorii care o studiaza foarte intens, acestia reusind sa uimeasca tot Pamantul cu o descoperire mare.

Calea Lactee viata

Calea Lactee este galaxia din care facem parte, si deocamdata singura pe care am explorat- intr-o anumita masura, insa nu suficient de mult, iar asta pentru ca inca se fac descoperiri importante cu privire la ea. Cercetatorii au descoperit recent ca desi Calea Lactee are o gaura neagra foarte linistita acum, cu milioane de ani in urma ea a stat la baza crearii vietii asa cum o stim in momentul de fata, avand un rol foarte important pentru galaxie.

Calea Lactee a avut acum foarte multa vreme o gaura neagra care inghitea tot felul de materie, si arunca in intreaga galaxie radiatii energetice de intensitate foarte mare, care au contribuit la creare vietii. Cercetatorii din China au reusit sa descopere ca raze X in cantitati foarte mari au fost emanate de catre gaura neagra in toate colturile galaxiei, iar multumita ei s-ar fi creat planetele si stelele de astazi, plus viata care exista pe multe dintre ele.

Calea Lactee: Cercetatorii UIMESC Pamantul cu Anuntul ULUITOR

Calea Lactee a avut o gaura neagra cu dimensiuni mult mai mici acum cateva milioane de ani, ea inghitind foarte multe corpuri cosmice pentru a ajunge la dimensiunea la care se afla in momentul de fata. In tot acest proces a eliminat foarte multe raze X care au influentat crearea vietii in diverse colturi ale galaxiei, insa pana in momentul de fata n-am reusit sa descoperim nimic dincolo de planeta noastra, deci nu ar fi exclus ca cercetatorii sa se mai si insele.

“S-ar putea ca gaura neagră supermasivă din centrul Căii Lactee să fi fost crucială pentru evoluția vieții în galaxie. În aceste zile, gaura neagră, cunoscută sub numele de Săgetătorul A *, este relativ calmă. Există însă idei că acum milioane de ani ar fi putut fi mult mai activă, înghițind materia și aruncând radiații cu energie mare, inclusiv cantități mari de raze X.”

Calea Lactee a avut anul trecut publicata prima imagine din interiorul gaurii negre care sta in centrul sau, aceasta fiind o premiera uluitoare la acea vreme, dar e doar inceputul. Anul acesta este anuntata inclusiv publicarea primului clio video din interiorul gaurii negre, deci urmeaza sa vedem alte imagini spectaculoase cu ceea ce se intampla in interiorul sau in acest moment.

Calea Lactee este o galaxie foarte mare, foarte complexa, si gaura neagra din centrul sau a influentat, din cate se pare, extrem de mult modul in care ea s-a format, impreuna cu multe corpuri cosmice.