DIGI Romania: Decizia RADICALA cu IMPACT MARE in TOATA Tara

DIGI Romania a luat o decizie radicala care are un impact foarte mare pentru toata tara, iata ce face grupul de telecomunicatii pentru toti clientii si nu doar.

DIGI Romania investitii

DIGI Romania este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din Romania, cu milioane peste milioane de clienti in tara noastra, iar pe final de an pare sa fi luat o decizie cu impact foarte mare. Desi au existat zvonuri care spuneau ca DIGI Romania ar fi interesata sa cumpere divizia de servicii mobile a Telekom, chiar si fara clienti, in realitate acest lucru nu s-a intamplat, si se pare ca nici nu se va mai intampla vreodata, asa cum se asteptau unii.

DIGI Romania a luat pe final de an 2019 decizia de a investi masiv intr-o retea 2G in toata tara, aceasta coperind zone intinse din teritoriu, conform hartilor care au fost publicate de catre companie. Decizia celor de la DIGI Romania de a investi intr-o retea 2G proprie, impreuna cu cele 3G, 4G, 5G, da de inteles ca intentia sa de a cumpara divizia de servicii mobile a celor de la Telekom nu mai este de actualitate, ceea ce desigur ca nu e o foarte mare surpriza.

DIGI Romania: Decizia RADICALA cu IMPACT MARE in TOATA Tara

DIGI Romania nu a dorit sa cumpere difizia de servicii mobile impreuna cu toti clientii de acolo, ceea ce a complicat extrem de mult situatia, si probabil ca nu s-a putut ajunge la o intelegere cu Telekom. Avand in vedere felul in care DIGI Romania isi dezvolta retelele de telefonie mobila in momentul de fata, e cat se poate de clar faptul ca atentia sa este concentrata pe a-si face propria infrastructua si nu pe a cumpara ceva de la vreun competitor de pe piata locala.

DIGI Romania a facut imprumuturi foarte mari de-a lungul timpului pentru a isi crea infrastructura actuala, si va face in continuare pentru a-si extinde serviciile, inclusiv dincolo de Romania. Desi cea ma mare parte dintre veniturile celor de la DIGI Romania vin din Romania, pietele celelalte incep sa reprezinte un procent tot mai mare din incasarile totale, iar investitii mari sunt facute inclusiv acolo pentru ca serviciile sa fie extinse cat se poate de mult.

DIGI Romania isi consolideaza pozitia pe piata din Romania cu investitiile pe care le face, dar este inca foarte departe de a putea oferi si o expreienta buna pentru serviciile sale dincolo de apelurile telefonice.